Karību jūras pludmalēs atkal cīnās ar jūraszālēm

Kad pirms septiņiem gadiem Karību jūras pludmalēs tika novērotas izskalotas jūraszāles, vietējie iedzīvotāji cerēja, ka tas ir tikai vienas reizes gadījums. Liela daļa citkārt skaisto pludmaļu bija noklātas ar jūraszālēm, kas ne tikai bojāja skatu, bet arī puva un attiecīgi - smirdēja.

Tolaik, 2011.gadā, ar jūraszālēm noklātas bija neskaitāmas pludmales no Tobago salas līdz pat Antigvai.

"Tā bija pirmā reize, kad mēs ko tādu redzējām. Tas bija liels šoks un nevienam nebija ne jausmas ko tagad iesākt ar izskalotajām jūraszālēm," atceras profesors Hazels Oksenfords, kas ir eksperts zemjūras bioloģijā.

Tomēr vietējo cerības nepiepildijās un pēc trim gadiem jūraszāles atgriezās un nu jau pat vēl lielākā apjomā. Pēc pāris mēnešiem līdzīga problēma tika novērojama arī Meksikā, kur jūraszāles šoku izraisīja arī slavenajā Kankūnas apgabalā.

Tagad, 2018.gada vidū, jūraszāles ir atgriezušās Karību jūrā un viss liecinot, ka šis varētu būt "trakākais gads līdz šim".

"Mūsu satelīta uzņēmumi liecina, ka tas jūraszāļu apjoms, kas tiek novākts no pludmalēm, ir lielāks nekā jebkad iepriekš," turpina profesors Oksenfords.

Karību jūras salu valdības apliecina, ka jūraszāles noteikti ietekmē tūrismu, zvejniecību un dabu - uzsverot, ka problēma varētu būt ilgtermiņa.

"Tādā pašā veidā kā mēs gatavojamies vētrām un viesuļvētrām, mums būs jāgatavojas arī jūraszālēm, pauda Antigvas dabas ministrs.

Jūraszāles nav kaitīgas cilvēkiem un mazos daudzumos tās palīdz okeāna ekosistēmai, taču lielos daudzumos tās bloķē pludmales, pūst un smird.

"Jūs varat redzēt metriem augstas kaudzes ar jūraszālēm, kas izskalotas okeānā. Arī dodoties peldēt okeānā, var redzēt jūraszāles," situāciju Barbadosā komentēja kāds eksperts.

Jūraszāļu aizvākšana ir ļoti dārgs, laikietilpīgs process, kas var arī nodarīt kaitējumu pludmalēm, ja aizvākšanu dara nepareizi. Barbadosas pludmalēs vēl arvien atrodamas jūraszāles no 2015.gada.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16707993sec.