Karību jūras pludmalēs atkal cīnās ar jūraszālēm

Kad pirms septiņiem gadiem Karību jūras pludmalēs tika novērotas izskalotas jūraszāles, vietējie iedzīvotāji cerēja, ka tas ir tikai vienas reizes gadījums. Liela daļa citkārt skaisto pludmaļu bija noklātas ar jūraszālēm, kas ne tikai bojāja skatu, bet arī puva un attiecīgi - smirdēja.

Tolaik, 2011.gadā, ar jūraszālēm noklātas bija neskaitāmas pludmales no Tobago salas līdz pat Antigvai.

"Tā bija pirmā reize, kad mēs ko tādu redzējām. Tas bija liels šoks un nevienam nebija ne jausmas ko tagad iesākt ar izskalotajām jūraszālēm," atceras profesors Hazels Oksenfords, kas ir eksperts zemjūras bioloģijā.

Tomēr vietējo cerības nepiepildijās un pēc trim gadiem jūraszāles atgriezās un nu jau pat vēl lielākā apjomā. Pēc pāris mēnešiem līdzīga problēma tika novērojama arī Meksikā, kur jūraszāles šoku izraisīja arī slavenajā Kankūnas apgabalā.

Tagad, 2018.gada vidū, jūraszāles ir atgriezušās Karību jūrā un viss liecinot, ka šis varētu būt "trakākais gads līdz šim".

"Mūsu satelīta uzņēmumi liecina, ka tas jūraszāļu apjoms, kas tiek novākts no pludmalēm, ir lielāks nekā jebkad iepriekš," turpina profesors Oksenfords.

Karību jūras salu valdības apliecina, ka jūraszāles noteikti ietekmē tūrismu, zvejniecību un dabu - uzsverot, ka problēma varētu būt ilgtermiņa.

"Tādā pašā veidā kā mēs gatavojamies vētrām un viesuļvētrām, mums būs jāgatavojas arī jūraszālēm, pauda Antigvas dabas ministrs.

Jūraszāles nav kaitīgas cilvēkiem un mazos daudzumos tās palīdz okeāna ekosistēmai, taču lielos daudzumos tās bloķē pludmales, pūst un smird.

"Jūs varat redzēt metriem augstas kaudzes ar jūraszālēm, kas izskalotas okeānā. Arī dodoties peldēt okeānā, var redzēt jūraszāles," situāciju Barbadosā komentēja kāds eksperts.

Jūraszāļu aizvākšana ir ļoti dārgs, laikietilpīgs process, kas var arī nodarīt kaitējumu pludmalēm, ja aizvākšanu dara nepareizi. Barbadosas pludmalēs vēl arvien atrodamas jūraszāles no 2015.gada.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12619281sec.