Lielbritānijas arodbiedrības tuvākā nākotnē grib četru darba dienu nedēļu

Četru darba dienu nedēļa būs iespējama, ja uzņēmēji būs spiesti dalīties ar ieguvumiem, ko rada jauno tehnoloģiju izmantošana, secināts Mančestrā notiekošajā Lielbritānijas arodbiedrību ikgadējā kongresā, kas šogad notiek jau 150-to reizi.

Arodbiedrības uzskata, ka tuvākās desmitgades laikā mākslīgais intelekts, robotika un automātika varētu Lielbritānijas ekonomikai dot aptuveni 200 miljardu mārciņu (ap 223 miljardu eiro) lielu izrāvienu. Tas, savukārt, samazinātu to pienesumu, ko ekonomikā dod katrs darbinieks, strādājot pilnu nedēļu.

Vairāki uzņēmēji, kas jau ir ieviesuši četru darba dienu nedēļu, uzsver, ka darbinieku produktivitāte ir pieaugusi, jo darbinieki atrod veidus kā izdarīt visus savus darbus īsākos termiņos un jūt to, ka uzņēmumi tiem iet pretī, esot gatavi piešķirt vienu papildu brīvdienu. Tādā veidā uzņēmums par to pašu summu patiesībā iegūst vairāk, jo, lai arī darbinieki strādā mazākas stundas, viņi izdara vairāk, ir labvēlīgāk noskaņoti pret kompāniju un retāk apsver iespēju darbu mainīt.

Kārdifā bāzētā uzņēmuma "IndyCube" vadītājs Marks Hūpers sacījis, ka pāriešana uz 4 darba dienu nedēļu gan nav bijusi viegla.

"Mums bija sajūta, ka mums ir jāpierāda kaut kas. Tas, ka patiešām darbinieki būs tikpat produktīvi, tas, ka mēs nepieļaujam kļūdu, šādi rīkojoties. Taču mūsu izvēle ir atmaksājusies," sacīja Hūpers.

Kāds viņs kolēģis norāda, ka darbiniekiem un viņu darba spējām ilgtermiņā ir ļoti svarīgi, lai tiem būtu laiks atjaunoties - īpaši pavadot laiku ar ģimeni.

Tajā pašā laikā liela daļa britu uztraucas par to, ka viņu darba stundas ir pārāk mazas un viņi saņem pārlieku mazu atalgojumu dēļ tā. Aptuveni 1,4 miljons britu strādā septiņu dienu nedēļu, bet 51% uzskata, ka ieguvumi no jaunajām tehnoloģijām pāries uz kompāniju vadītāju un īpašnieku maciņiem.

Arodbiedrības uzskata, ka politiķiem jāspēj pārvirzīt līdzekļi, ko uzņēmumi ietaupa, modernizējot darbības, uz darbspējīgo maciņiem - tostarp, ieviešot četru darba dienu nedēļu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59698987sec.