Venēcijā spriež par sodu tiem, kas sēdēs neatļautās vietās

Venēcija ir pilsēta, kas nelīdzinās nevienai citai pasaulē. Ielu vietā ir kanāli, tajā atrodas vecākais ebreju geto pasaulē un tās pieminekļi un ēkas bez pūlēm spēj sacensties ar Romas un Florences šedevriem. Katru gadu uz šo vietu atbrauc 10 miljoni tūristu, radot vienus no lielākajiem pūļiem Eiropā.

Tomēr Venēcijas apmeklētāji turpmāk var tikt sodīti ar summu līdz pat 500,- Eiro. No šādas summas ceļotājiem liks šķirties, ja tie sēdēs tam neparedzētās vietās visā pilsētā. Šādu aizliegumu ierosinājis pieņemt pilsētas mērs Luidži Brunjaro, tādējādi cenšoties pārtraukt tūristiem uzvesties bezkaunīgi un morāles normām nepieņemami.

 Šobrīd šī iniciatīva vēl ir idejas līmenī, bet par to pilsētas domē plānots balsot oktobrī. Ja ideja gūs atbalstu, tūristi turpmāk tikts palūgti pārcelties no sēdēšanai nepiemērotas vietas un sodīti ar naudas sodu, kas būs 50 līdz 500 eiro liels.

Šis ir tikai viens no tūristus ierobežojošajiem pasākumiem domes sarakstā, kas paredzēts cīņai ar pārlieku lielo tūristu skaitu pilsētā. Pēdējo gadu laikā pilsētā notiek pastiprināta "cīņa" par tūristu un vietējo iespējām pastāvēt līdzās.

"Venēcija mirst," atzīst tie, kas cīnās par tūrisma ierobežošanu, stāstot, ka pilsētas mēra izdarības liecina par to, ka viņš vēlas, lai Venēcija būtu pilsēta bez iedzīvotājiem. Tikmēr kampaņa #EnjoyRespectVenezia, kas norisinājās 2017. gadā, liecina, ka tūristi ir gaidīti, ja vien tie ievēro krietnu sarakstu ar noteikumiem.

Apmeklētājiem nav ļauts peldēties pilsētas kanālos, rīkot piknikus ārpus tam paredzētām vietām, pārlieku ilgi aizkavēties uz slavenajiem Venēcijas tiltiņiem, vizināties ar velosipēdu un piemēslot apkārtni, stāvēt vai gulēt uz soliņiem, nodarboties ar mākslinieciskām izpausmēm bez atļaujas, kā arī piestiprināt "mīlas atslēgas" pie tiltu margām, kāpt kokos, uz ēku sienām un pieminekļiem, pārģērbties publiski, barot putnus un pastaigāties bez apģērba augšdaļā (arī apakšdaļā, protams!) vai tikai peldkostīmā. Aizliegts arī radīt pārlieku lielu troksni nakts laikā, tāpat liegts trokšņot arī siestas laikā no plkst.13 līdz 15 dienā.

Pilsētas mērs piebildis, ka viņu mērķis ir atturēt no Venēcijas apmeklējuma tādus cilvēkus, kuri uzskata, ka var darīt visu, kas ienāk prātā, nerespektējot pilsētas un sabiedrības drošību, no ierašanās pilsētā. Šobrīd sēdēt ir aizliegts Svētā Marka laukumā, kā arī uz Rialto tilta kāpnēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43322206sec.