Atklāj 5 lētākās valstis Eiropā ceļojumam ar mugursomu

Ceļotāji, kas devušies pasaules iepazīšanā tikai ar mugursomu plecos, nav retums. Visbiežāk šāda tipa ceļojumos dodas jaunieši, kas vēlas lēti un bez īpaša komforta iepazīt jaunas zemes, to kultūras un cilvēkus. Priekšroku šādi ceļotāju tipi sniedz lētajām valstīm, jo īpaši Āzijai, tomēr arī Eiropā ir valstis, kuras ar mugursomu plecos iespējams iepazīt par salīdzinoši zemākām izmaksām.

Lai ceļotājiem palīdzētu izprast izmaksu kopsummu, apskatot konkrētas Eiropas valstis, "Alpha Travel Insurance" apkopoja ceļojumu izmaksas 60 galamērķiem Eiropas valstīs. Izmaksās tika iekļauta hosteļa vai viesnīcas cena, transports, ēdināšana, dzērieni un atrakcijas. Arī Rīga iekļuvusi šajā topā. Rezultātus par citiem ceļojumu galamērķiem var apskatīt šeit.

Par dārgāko no apkopotajiem rezultātiem atzīta Cīrihe, kur vienas dienas izmaksas sasniedz aptuveni 105,- Eur. Tomēr TOP 5 lētākās valstis sniedz krietni iepriecinošāku ainu – tūristi tajās vienas dienas laikā iztērēs salīdzinoši mazākas summas. Piedāvājam iepazīties ar apkopoto rezultātu piecos lētākajos Eiropas galamērķos.

1.    Stambula, Turcija - 18.74 Eiro dienā

Pēc dažādiem iepriekšējos gados piedzīvotajiem negatīvajiem notikumiem un nemieriem, ceļotāji atkal sāk atgriezt uzticību šai pilsētai un dodas iepazīt Stambulu aizvien biežāk. Neticami zemas cenas šobrīd piedāvā Svētās Sofijas baznīcas apskatei, kā arī par mazākām izmaksām iespējams iepazīt Stambulas kaimiņpilsētu Kadikoi. Šobrīd biļetes uz un no Stambulu tiek vērtētas kā lētākās, kas jebkad bijušas. Ir atvērta Stambulas Jaunā lidosta, kurai tiek paredzēts vislielākais noslogojums pasaulē.

2.    Kijeva, Ukraina – 20.84 Eiro dienā

Ukrainas galvaspilsēta strauji kļuvusi par kultūras apskates objektu karstāko punktu, bet ceļotājiem ar mugursomu der zināt, ka apskates objektu izmaksas ir salīdzinoši zemas. Arī kafejnīcu un kokteiļu bāru cenas ir ļoti pievilcīgas – zemākās Eiropā. Kijevā ir brīnišķīgi attīstīta ielu māksla, savdabīgi spoku skvēri, statujas un citas neatkārtojamas un tikai šai pilsētai raksturīgas detaļas. Pilsēta ar 1500 gadu vēsturi, saviem mītiem un leģendām, temperamentīga un pašapzinīga. Kontrastaina, ar plašiem bulvāriem, vēsturisko arhitektūru un zeltītiem baznīcu kupoliem, kas mirdz pat tad, ja visa pārējā pilsēta ietinusies gandrīz necaurredzamā miglā.

3.    Krakova, Polija - 23.65 Eiro dienā

Kad tiek spriests par īso Eiropas brīvdienu ceļojuma galamērķiem, Krakova ir spēcīgākais sāncensis citu populāro galamērķu pilsētām. Krakovas centrālais laukums jeb vecais Tirgus ir visplašākais laukums Eiropā – četrus hektārus liels. To ieskauj vēsturiskas celtnes, pilis un baznīcas. Laukuma vidū atrodas viens no atpazīstamākajām Krakovas objektiem - Vadmalu tirgus ēka, kas celta renesanses stilā. Agrāk tā bijusi audumu tirgotava un ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā. Vecpilsētā ir daudz restorāni, bāri un naktsklubi, kuros atpūsties un atvilkt elpu ceļojuma laikā par saprātīgām cenām.

4.    Belgrada, Serbija - 24.27 Eiro dienā

Belgrada ir Serbijas galvaspilsēta un atrodas valsts centrālajā daļā, pie Savas upes ietekas Donavā. Pilsētā mājo 1,2 miljoni iedzīvotāju un to šķērso robeža starp Balkānu pussalu un Centrāleiropu. Pilsētai raksturīga kalnaina ainava. Serbijas galvaspilsētai ir vētraina vēsture – to iekarojušas 40 dažādu valstu armijas dažādos laika posmos un tā tikusi būvēta no jauna 38 reizes. Belgradas senie mūri ir pieredzējuši ķeltus un romiešus, gotus un frankus, kā arī austriešus un vāciešus. Lai gan tā netiek iekļauta pasaules skaistāko pilsētu topos, tā kļuvusi slavena, pateicoties izslavētajai nakts dzīvei un festivāliem, kas notiek pilsētā. Belgradas viskrāsainākais rajons – Skadarlija – ir gājēju kvartāls un īstena bohēmiski noskaņotu mākslinieku, jauniešu un tūristu meka. Šeit ielas vienmēr atdzīvojas mūzikas pavadībā, sienas rotā krāsaini ziedi un mākslinieciski grafiti. Dzīve kūsā pilniem malkiem restorānos, tradicionālajās bulgāru tavernās, kafejnīcās, naktsklubos un suvenīru veikaliņos.

5.    Bukareste, Rumānija - 29.38 Eiro dienā

Rumānijas galvaspilsēta, vislielākā šīs valsts pilsēta un viena no lielākajām dienvidaustrumu Eiropā. Pilsēta izveidojusies uz septiņiem pauguriem Dimbovicas upes ielejā, un tajā dzīvo ap 2 mljoniem iedzīvotāju. Šo pilsētu ieskauj daudzi parki un ezeri. Bukaresti ļoti bieži izvēlas apskatīt tie, kas devušies Balkānu izpētē un pilsēta tiek dēvēta par izejas punktu ceļojuma uz Transilvāniju. Pilsēta ir daudzi interesanti tematiskie muzeji un vērts izbaudīta arī pilsetas naktsdzīvi, kā arī dzirksteļojošo bāru un restorānu dzīvi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.71501112sec.