Iepazīsti Eiropas skaistākos panorāmas ratus

2018. gada 17. oktobrī, godinot Igaunijas simtgadi, tiks atklāts iespaidīgs izklaides centrs un vēsturisko Igaunijas galvaspilsētu Tallinu būs iespējams apskatīt no 120 m augstuma virs jūras līmeņa - sēdies vienā no 27 gondolām panorāmas ratā, kurš novietots uz tirdzniecības centra jumta, un izbaudi skatu uz Tallinu! (Rakstījām par to šeit.) Šis būs vienīgais tirdzniecības centrs Eiropā, kuram uz jumta ir novietots panorāmas rats.

Piedāvājam iepazīties arī citiem skaistiem un asu izjūtu cienīgiem panorāmas ratiem tepat Eiropā, ko vari apmeklēt jau tagad!

Londonas Acs (London Eye), Londona, Lielbritānija

Šis uzskatāms par panorāmas ratu karali Eiropā, kas 135 metru augstumā sniedz brīnišķīgu skatu uz pilsētu kā dienās, tā naktīs. Uz rata ir 32 stikla kabīnes – kapsulas, kas formas ziņā atgādina olu. Šīs 32 kapsulas simbolizē 32 Londonā esošos rajonus.

Riesenred, panorāmas rats Pratera parkā Vīnē, Austrija

Lai gan šis ne tuvu nav augstākais rats Eiropā un tā augstums ir vien 64.75 metri, tas var lepoties ar senākā rata titulu pasaulē, jo radies laika posmā no 1896. līdz 1897. gadam.

Lielais Skatu rats, Gdaņska, Polija

Baltijas jūras tuvumā esošais 55 metrus augstais panorāmas rats sastāv no 42 kabīnēm, kas ir aprīkotas ar gaisa kondicionieriem un paredzētas 8 personām.

Panorāmas rats Tibidabo parkā Barselonā, Spānija

Rats atsāka darboties 2014. gadā. Rata diametrs ir vien 20 metri, tajā ir 16 kabīnes un vienā stundā rats var apkalpot 750 cilvēkus. Toties pats rakst izvietots Tibidabo kalnā, tādēļ par redzamību sūdzēties nevar, jo brauciena laikā paveras lielisks skats uz Barselonu.

Panorāmas rats Briselē, Beļģija

Šī rata augstums ir 60 metri un šis ir viens no pasaules lielākajiem mobilajiem jeb pārvietojamajiem ratiem pasaulē. Tas jau pabijis Parīzē, Birmingenā,  Mančesterā un Amsterdamā.

Sziget Eye Budapeštā, Ungārija

Panorāmas rata augstums ir 60 metri un tas vienlaicīgi var uzņemt 336 personas. Vienā braucienā iespējams veikt trīs apļus. Arī šis rats ir viens no lielākajiem pārvietojamajiem ratiem pasaulē.

Panorāmas rats Sočos, Krievija

Lielākais panorāmas rats Krievijā atrodas Lazareva parkā Olimpiskajā ciematā. Tā augstums ir 83,5 metri. Tajā var izbaudīt braucienu gan atklātā tipa kabīnēs, gan telpiskās kabīnēs. Panorāmas rats atrodas Akhuna kalnā, tādēļ – ja ir labs laiks, brauciena laikā var redzēt sniegu Kaukāzā, Melno jūru un Soču pilsētu.

Rakstu par pasaulē septiņiem augstākajiem panorāmas ratiem vari atrast šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15289116sec.