Kanādā tiek legalizēta marihuāna

2018. gada 17. oktobrī Kanāda ir kļuvusi par otro valsti pasaulē, kas pilnībā legalizējusi marihuānas lietošanu izklaides nolūkiem.

Sākot ar trešdienu, pieaugušie Kanādas iedzīvotāji varēs legāli patērēt marihuānu, kā arī savā īpašumā glabāt līdz pat 30 gramiem marihuānas, kas iegādāti no federāli licencētiem ražotājiem un tirgotājiem. Marihuānas lietotāju īpatsvars Kanādā ir viens no lielākajiem marihuānas lietotāju īpatsvariem pasaulē, jo īpaši jaunu cilvēku vidū.

Taču marihuānas pretinieki norāda, ka ilgstoša tās lietošana var kaitēt cilvēka veselībai. Citi uztraucas, kā tā tiks uzraudzīta.

Pirmā valsts, kurā ir ļauts lietot marihuānu, ir Urugvaja – tā ir atļauta kopš 2013.gada, un tās lietošanu legalizējuši arī vairāki Amerikas Savienoto Valstu štati.

Marihuāna sarunvalodā saukta tiek saukta arī par zālīti, gandžu un kanabisu. Tā ir psihotrops preparāts, ko iegūst, izžāvējot kaņepju virszemes daļas - pārsvarā ziedus. Pārsvarā to lieto izklaidējošiem un ārstnieciskiem mērķiem, bet atsevišķās kultūrās, it īpaši senatnē, arī garīgiem un reliģiskiem mērķiem.

20. gadsimta sākumā pasaulē sākās aktīva marihuānas un citu kaņepju produktu aizliegšana. Mūsdienās lielākajā daļā pasaules marihuāna ir aizliegta un tās izgatavošanu un tirdzniecību apkaro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83927488sec.