Ikvienam ir iespēja doties uz muzeju, kas atrodas… peldbaseinā

Pēc vērienīgas renovācijas 9.3 miljonu eiro vērtībā, savas durvis apmeklētājiem no jauna vēris "Musée d'Art et d'Industrie" (Mākslas un industriālais muzejs), kas pazīstams arī kā "La Piscine" (peldbaseins). Šis savdabīgais muzejs meklējams pilsētā Rubē, kas atrodas Francijas ziemeļrietumos, netālu no Beļģijas robežas.

Kādreiz šīs ēkas kalpojušas kā publiskā pirts, kur biežākie apmeklētāji bijuši tieši mākslinieki. Ēkas arhitekts Alberts Berts vēlāk kļuva par Rubē pilsētas mēru. Rubē ir trešā lielākā pilsēta Francijas Nora - Padekalē - Pikardijas reģionā un tajā ir vairāk kā 95 tūkstoši iedzīvotāji.  Pilsēta ir labi pazīstama, pateicoties tās slavenajiem mākslas darbiem un vēsturei, arhitektūras mantojumam un ekonomikas uzplaukumam, kas notika industriālās revolūcijas laikā 19. gadsimtā, pateicoties tekstilrūpniecībai. 20. gadsimta sākumā pilsēta tika saukta par šīs industrijas galvaspilsētu.

Šobrīd muzeja telpās atrodas vairāk kā 70 000 dažādu mākslas darbu, to skaitā arī tādu mākslinieku veikumi, kā Pikaso, Di Rosa, kā arī šveiciešu tēlnieka Giacometti darbi. Unikālais baseins skaisti rotājas dažādu vitrāžu atspīdumā, kas met gaismu no griestiem. Vitrāžas simbolizē saulrietu un saullēktu. Bet starp muzeja apmeklētājiem un baseinu allaž majestātiski slejas izvietotās marmora skulptūras, kas simbolizē ticību, cīņu, labdarību un līdzjūtību.

1985. gadā peldbaseins un publiskās pirtis tika slēgtas apmeklētājiem, jo to drošības kritēriji neatbilda tajā laikā valdošajām prasībām. Līdz pat 2001. gadam tas bija slēgts interesentiem, līdz beidzot ēka tika izmantota citām vajadzībām un tajās pirmo reizi tika atklāts muzejs, kuru pārvaldīja Žans Pols Filipsons. Pirmajos muzeja atklāšanas gados to apmeklēja ap 60 000 interesenti gadā, bet vēlāk šis skaits pieauga līdz pat 200 000 apmeklētājiem ik gadu. Kopš 2001. gada muzeju ir apskatījuši vairāk nekā trīs miljoni viesu un "Journal des Arts" to nosaucis par Francijas labāko mākslas muzeju, kas atrodas ārpus Parīzes. To noteikusi izstāžu kvalitāte un saglabātais ēkas skaistums no sendienām.

Šogad muzejs sešus mēnešus tika renovēts un paplašināts par 86 kvadrātmetriem. Tikušas pievienotas trīs jaunas mākslas galerijas. Muzejā ik gadu ir iespēja apskatīt 15 pagaidu izstādes, bet nemainīgā pamatkolekcija balstās uz 19. un 20. gadsimta Giacometti, Rodina un Pikaso veidotajiem darbiem. Apskatāmas ir arī slavenu mākslinieku gleznas, keramikas veidojumi, rotaslietas, stikla darbi un pat mēbeles. "La Piscine" bieži vien rīko arī izrādes un modes skates.

Muzejs no pirmdienas līdz ceturtdienai apmeklētājus uzņem sākot ar plkst. 11:00 līdz plkst. 18:00, bet piektdienās – līdz 20:00. Brīvdienās darba laiks ir no 13:00 līdz 20:00. Ieejas maksa muzejā 9,- Eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83056617sec.