5 skaistākās Riodežaneiro pludmales

Brazīlija ir valsts Dienvidamerikā un aizņem 47 % no šī kontinenta. Tā ir lielākā valsts Latīņamerikā un piektā lielākā pasaulē. Arī pēc iedzīvotāju skaita tā ir piektā lielākā valsts. Brazīlija ir visai iecienīts tūrisma galamērķis, pateicoties lieliem kontrastiem, eksotikai, karstasinīgajiem brazīliešiem, gardajiem ēdieniem un arī dabai.  Iepazīsties ar piecām labākajām Riodežaneiro pludmalēm, kur gozēties saules staros un smelties iedvesmu!

1.    Kopakabana, Riodežaneiro

Kopakabana (Copacabana) ir apkaime Riodežaneiro pilsētā, kas pazīstama ar savu 4 km garo pludmali un tiek dēvēta par vienu no slavenākajām pludmalēm pasaulē. Sākotnēji - līdz 18. gadsimta vidum šī pludmales piekraste saucās Sakopenapana (Sacopenapã), taču tika pārsaukta, kad teritorijā tika uzcelta kapela ar Kopakabanas jaunavas kopiju. Kopakabanā šobrīd dzīvo aptuveni 160 tūkstoši cilvēku. Kopakabanas pludmalē norisinās arī Olimpisko spēļu medaļu izcīņa volejbolistiem, kur savus sviedrus lēja arī Latvijas izcilie pludmales volejbolisti Aleksands Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri, diemžēl, no turpmākās cīņas par medaļām izstājušies, piekāpjoties Kubas un Brazīlijas sportistiem. Ikdienā šo pludmali iecienījuši tūristi, vietējās ģimenes un arī meitenes, kas ar lielu pārliecību mugurā velk tieši Brazīlijai tik piederīgos slavenos bikini. Iecienītākās uzkodas, ko iesaka nobaudīt vietējie, ir grilētas garneles un kaipirinjas dzēriens, kas maksā sākot no 2.50 eiro.

2.    Ipanema, Riodežaneiro

Šo Brazīlijas apkaimi raksturo par vīriešu paradīzi, jo te nemitīgi var vērot skaistas sievietes, par kurām mēdz teikt "tāda, kurai kājas aug no padusēm" - slaida, iedegusi un vilinoša. Tieši Ipanema pludmalē šādu sieviešu ir visvairāk un viņas lieliski apzinās savu pievilcību, staigājot apkārt izaicinošos bikini. Te, visbiežāk, kā citviet, atpūsties izvēlas bagāti cilvēki, kas neskopojas savu naudu ieguldīt plastiskajās operācijās, "Playboy" cienīgas modeles un to mednieki. Te vietējie iesaka nobaudīt saldo kokosriekstu pienu, glāzi kaipirinjas vai kabana dzērienu. Ikviens, kam piemīt drosme, var izbaudīt adrenalīnu paaugstinošu lēcienu no Arpoador klints, kas atdala Ipanemas pludmali no blakus esošās Kopakabanas pludmales. Vakara noslēgumā apbalvojiet sevi ar pasakaina saulrieta vērošanu.

3.    Leblona, Riodežaneiro

Šo pludmali jo īpaši iecienījuši sportisko aktivitāšu cienītāji. Ik dienu te var sastapt volejbolistus, futbolistus, skeiterus, sērfotājus, kas varonīgi metas ūdenī ķert lielos viļņus, kā arī ikviens, kas šai kompānijai līdzās labprāt vēlas gūt iedegumu. Šajā pludmalē noteikti jānobauda kokosriekstu sula, ko var iegādāties vietējā tirdziņā līdzās pludmalei. Lielisks veids, kā veldzēties pēc svelmainajā saulē pavadītajām stundām aktīvi sportojot.

4.    Joatinga, Riodežaneiro

Šo pludmali iecienījuši vietējie, kas sevi pieskaita pie labākā pilsētas slāņa – veiksmīgi uzņēmēji, ģimenes, suņu mīļotāji, kas dodas pastaigā ar mazajiem un lielajiem mīluļiem, kā arī villu īpašnieki, kas lepni iekārtojušies tuvākajā pludmales apkaimē. Šī pludmale atzīta par vienu no tīrākajām un ar visdzidrāko ūdeni. Daudziem šī pludmale asociējas ar Ipanemas pludmali, tādēļ šī allaž ir kā laba alternatīva, kur doties skaistuļu medniekiem.

5.    Prainha, Riodežaneiro

Šī ir pludmale, kur tās apmeklētāji itin nemaz nealkst būt vietējā mēroga zvaigznes un labprāt neizrādās ar saviem dzīves sasniegumiem. Jo īpaši šī pludmale ir iecienīta ģimeņu pulkā un vienkāršo iedzīvotāju atpūtai. Pludmale atrodas ļoti gleznainā vietā, ko ieskauj tropu mežiem klāti kalni, pludmales rotā gaišas smiltis un vējainā laika te novērojami milzīgi viļņi, no kuriem jāuzmanās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60366416sec.