Ķīnā atklāta pasaulē pirmā pazemes viesnīca (video)

Ķīnas austrumos esošajā pilsētā Šanhajā 2018. gada 15. novembrī atklāta pasaulē pirmā pazemes viesnīca, kas būvēta kādreizējā karjerā. Šanhaja ir viena no lielākajām pasaules pilsētām pēc iedzīvotāju skaita un pēc četru gadu būvdarbiem tajā savu darbību uzsākusi unikāla viesnīca "InterContinental Shanghai Wonderland", kas tiek dēvēta arī kā "Deep Pit Hotel" jeb "zemesskrāpi".

Šanhajas brīnumzemes viesnīcas daļa atrodas Sunczjanas kalnu grēdu ielokā, kādreizējā karjerā, bet viesnīcas divi augšējie stāvi atrodas virs zemes. Ēkas apakšējie 2 stāvi atrodas zem karjerā esošā ūdens. Vienā no apakšstāviem atrodas sporta zāle un baseins, bet otrā – restorāns un palīgtelpas. Viesnīcas teritorijā iespējams baudīt arī ekstrēmos sporta veidus – kāpt klintīs un mesties adrenalīna pilnos gumijlēkšanas piedzīvojumos.

Viesnīcas 18 stāvos kopā pieejamas 300 gultasvietas, kas iedalās trīs klasēs – ekonomiskās, klasiskās un luksus. No luksus numuriem paveras vislabākās ainavas – pa stikla fasādi var vērot viesnīcas ūdenskritumu Zemākās cenas par numuru viesnīcā ir 4000,- Ķīnas juaņas jeb aptuveni 505,- Eiro.

Viesnīca "InterContinental Shanghai Wonderland" atrodas vien 30 kilometrus no "Hongqiao" lidostas. Viesnīcas tuvumā atrodas arī Šenšānas Nacionālais dabas parks un Čenšanas Botāniskais dārzs.

Šanhajas nosaukums nozīmē pie/virs jūras. Sunu dinastijas laikā Šanhaja kļuva par jūras ostu. 1557. gadā tika uzcelti Šanhajas aizsardzības mūri, tomēr līdz pat 19. gadsimtam Šanhaja nebija īpaši nozīmīga Ķīnas pilsēta. Tomēr no 19. gadsimta tā attīstījās ārkārtīgi strauji, jo sava novietojuma dēļ kļuva par tirdzniecības punktu ar Rietumu valstīm.

Tagad Šanhaja ir apbrīnojams austrumu un rietumu apvienojums. Tās vēsturiskie nami sajaukumā ar modernām Eiropas dizaina celtnēm, rada apbrīnojami patīkamu atmosfēru. Šanhaja ir viena no bagātākajām arhitektūras kolekcijām Art Deco stilam. Tā kā šeit ir tik daudz dažādu konfesiju pārstāvju, tad 20. gadsimta laikā šī pilsēta kļuva par pasaules kosmopolītiskāko pilsētu. Šeit ir viss - sākot ar klasisku Parīziešu stilu, klasisko Angļu stilu un beidzot ar moderno Ņujorku un Čikāgu. Ir teiciens, "Šanhaja ir debesis bagātajiem un elle nabagiem". Cilvēki no visas Ķīnas dodas tieši uz Šanhaju, lai meklētu darbu, lai iegūtu labu izglītību, lai uzsāktu karjeru, vai vienkārši vēlas dzīvot vēsā, bet dzīvīgā pilsētā. Šī ir tā vieta, kur sapņo nokļūt gandrīz ikviens.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56211996sec.