Kāds ceļotājs sakrājis 15 tūkstošus viesnīcu zīmes ar uzrakstu «Lūdzu netraucēt!»

Par to, ka "Lūdzu netraucēt!" norāde ir nepareizajā durvju pusē, lielākā daļa cilvēku atceras vien tad, kad desmitos no rīta viesnīcas apkopēja klauvē pie mūsu numuriņa durvīm, iztraucējot mūsu izjauktā miega režīmu no pārlidojumiem.

Eduardo Floress, bijušais Itālijas ANO darbinieks, kas tagad ir pensijā, ir neticami lielas "Lūdzu netraucēt!" norāžu kolekcijas īpašnieks. Viņam pieder 15 tūkstoši norāžu no visas pasaules!

Norāžu kolekcionēšana sākusies nejauši - 1995. gadā, kad viņš pie sava ofisa durvīm pakāris interesnta dizaina "Lūdzu netraucēt!" norādi, ko atvedis no komandējuma Japānā. Pēc tam norāžu dizains un stāsti aiz dažreiz tik striktajām norādēm, kļuvusi par viņa kaislību.

"Lielākā daļa no kolekcijām sākas nejauši," viņš stāsta CNN Travel. "Parasti cilvēki paņem kādu lietu un tikai vēlāk atskārš, ka tas būtu interesants priekšmets, ko kolekcionēt.". Krāt norādes viņam ieteicis kolēģis. "Kāds man teica, šīs ir interesantas norādes, kāpēc Tu tās nekolekcionē? Pēc tam es sāku tām pievērst apzinātu uzmanību un paturēt tās pēc viesnīcu apmeklējumiem.".

Pateicoties savam darbam ANO, Floress ir apceļis teju visu pasauli. Interesants ir fakts - lai gan viņa kolekcijā ir 15 tūkstoši norādes, viņš nav palicis tik daudzās viesnīcās! Jo nopietnāk pievērsies kolekcionēšanai, jo vairāk iesaistījās arī draugi, ģimene un kolēģi, kas dodoties ceļojumos, atveda "Lūdzu netraucēt!" norādes no viesnīcām, kur paši apmetušies. Floress pat ir apmainījies ar norādēm vēl ar trīs citiem kolekcionāriem.

"Vecākās norādes varētu būt no 1940., 1950. gadiem. Tām ir vienkāršs dizains, dažas ir ar humora pieskaņu, ar animācijas filmu varoņiem, ar kādu smieklīgu frāzi!". Kur šāda veida norādes pirmo reizi ir lietotas, nav informācijas, bet Floress stāsta, ka tās ir kļuvušas ārkārtīgi populāras 20. gadsimta vidū. Jaunākā dizaina norādēs var novērot globalizācijas ietekmi, frāzes uz tām tiek drukātas vairākās valodās. "1970. gadā norādes sāka mainīties, lielākoties tūrisma palielināšanās dēļ," paskaidro Flores.

Viņam esot grūti izvēlēties savu mīļāko norādi, bet atmiņā paliekošākās, protams, ir tās, aiz kurām ir interesants stāsts. "Es parasti cenšos uzzināt kaut ko interesantu par viesnīcām, no kurām nāk šīs norādes. Piemēram, man ir norāde, kas ir no Vatikāna, no viesnīcas, kurā pašlaik dzīvo pāvests," stāsta kaislīgais kolekcionārs.

Mūsdienās šīs zīmes ir sastopamas visdažādākajos dizainos un formās, retāk tās ir kā parastas kartona norādes. Atbildot uz jautājumu, kā Flors aiziet no viesnīcas, neatgriežot šo norādi, viņš stāsta, ka no viesnīcām nekad neko nav paņēmis, izņemot šīs norādes. Ja tās ir ierastā kartona formātā, viņš saprot, ka tās ir viegli aizstājamas. Bet dažās viesnīcās norādes ir īpašākas, izgatavotas, piemēram, no koka. Par tām Flores parasti apjautājas recepcijā, vai koka "Lūdzu netraucēt!" norādi var iegādāties. Ne vienmēr viesnīcas piekrīt, bet visbiežāk viesnīcas ir pretimnākošas, un Flores ar lielāko prieku par norādi samaksā.

Floress uzsver, ka viņš nekad nav domājis par to, cik kolekcija varētu būt vērta. "Man tā ir jautra aizraušanās, nekad neesmu prātojis par tās materiālo vērtību," saka kolekcionārs. Prātojot par to, kas ar kolekciju notiks pēc tam, kad Floress pārtrauks kolekcionēšanu, viņš atklāj, ka vēlētos, lai kolekciju nodot kādam, kas to novērtētu un parādītu arī plašākai publikai.

Lai padarītu biznesa ceļojumus aizraujošākus Floress iesaka arī citiem sākt kolekcionēt lietas. "Es zinu, ka daudziem ceļotājiem jau ir kolekcijas. Populārākās lietas, ko cilvēki kolekcionē, ir sērkociņu kastītes no viesnīcām," dalās pieredzējušais kolekcionārs. Parasti cilvēkiem ir mazākas kolekcijas, ir stingrāki atlases kritēriji, piemēram, kolekcionēt norādes tikai no viesnīcām, kurās viņi paši ir apmetušies vai arī ja tajās ir noticis kaut kas īpašs.

Floress savu kolekciju neuztver pārāk nopietni, viņš saka, ka par šīm norādēm nav nekas daudz ko teikt, tās ir vienkāršas norādes specifiskam mērķim. Norādes viņam atgādina par ceļojumiem, kuros viņš bijis: "Tas ir hobijs, lai es sevi ar kaut ko ndarbinātu!".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12191105sec.