Uzzini, kādas būs ceļotāju tendences 2019. gadā

Vai Tu jau esi izbaudījis pasakainas ziemeļblāzmas Skandināvijā, izdzīvojis pasaules klejotāju cienīgus ceļus dažādās valstīs un apmeklējis kādu no tagad tik ļoti populārajām pop-up jeb īslaicīgajām ekspozīcijām visdažādākajās sfērās? Par laimi, 2019. gads ir jau tepat ap stūri un pat tie, kas izbaidījuši it visu no iepriekšminētās pieredzes, būs ieguvēji, jo jaunais gads nesīs jaunas ceļojumu tendences.

Saskaņā ar ceļojumu nozares pētnieku AITO iegūtajiem aptaujas datiem, aizvien vairāk cilvēki interesējas par kultūru un piedzīvojumiem ceļojuma ietvaros. Kultūrā īpaša interese ir par mākslu un vēsturi, bet piedzīvojumu tīkotāji alkst pēc pārgājieniem, kuros apvienota izziņa un izklaide, kā arī interesi izraisa brīvdienas savvaļā un nepieradinātos apstākļos bez ikdienā pieejamajām ekstrām.

Tiem, kas ikdienā saskaras ar nepārtrauktiem termiņiem un paaugstinātu stresa līmeni, pavisam noteikti labpatiksies atvaļinājums, kurā iespējams baudīt spa, kā arī alternatīvās terapijas, piemēram, hipnoterapiju, kas šobrīd gūst īpašu popularitāti cilvēkiem, kas cīnās ar trauksmi un vēlas izzināt tās cēloņus savdabīgā veidā.

Aizvien pieaugoša tentence ir tā saucamie "solo" ceļotāji, jeb cilvēki, kas vēlas izzināt pasauli vienatnē, un tomēr savā ceļā satikt neskaitāmi daudz cilvēkus, caur kuriem ceļojumi gūst pilnīgi citu jēgu. Ceļojumu kompānija "Jules Verne" atklāja, ka ceļotāji vienatnē vislabprātāk dodas uz Spāniju, tai seko Indija, Amerikas Savienotās Valstis, Jaunzēlande un Itālija.

Savukārt tiem, kam tīk ceļot grupās, šogad prognozē ceļojumus kopā ar ģimenēm. Aizvien vairāk cilvēki izvēlas doties un izzināt pasauli kopā ar saviem mīļajiem vairākās paaudzēs.

Tiem, kas izvēlas baudīt savvaļu un brīvdabu ceļojumos, prognozē virzienu un vietām, kur pieejams ūdens un ir maz cilvēku pūļi. Ceļojumu kompānija "Naturetrek" prognozē, ka aizvien vairāk ceļotāji izvēlēsies savvaļas kruīzus, kas dodas uz tādām attālām vietām, kā Zālamana salas, Dienviddžordžija u.c. Un pat tad, ja turp dodas liels skaits tūristu, cilvēki tīkos nokļūt kaut nedaudz tālāk no tiem un būt tuvāk dabai. Īpašu popularitāti prognozē vēl neatklātajiem galamērķiem – Monpeljē Francijā, Salamankai Spānijā un Lukai Itālijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19163013sec.