Francijā noskaidro pasaulē labākos pavārus (video)

Francijas pilsētā Lionā 2019. gada 30. janvārī kopā pulcējās 24 jauni pavāri no visiem pasaules reģioniem – arī attīstības valstīm, lai parādītu savas prasmes un gūtu atzinību pasaulē, pilnveidojot savu nacionālo virtuvi un mācoties no labākajiem. "Bocuse d'O" pasaules čempionāts pavārmākslā norisinās jau trīsdesmito gadu un ir lielisks atspēriena punkts jaunajiem talantiem.

Konkursa dibinātājs ir viens no Francijas slavenākajiem šefpavāriem Pols Bokuse (Paul Bocuse,), kurš 2018. gada 20. janvārī devās mūžībā 91 gada vecumā. Savukārt viņa dēls ir pagodināts būt par šī konkursa aktīvu pārstāvi un šogad viņš ir 24 locekļu žūrijas vadītājs.

Pavāriem šogad piecu ar pusi stundu laikā bija jāpagatavo dārzeņi ar jūras veltēm un ēdiens no teļa gaļas. Gaļa kā šī gada uzdevuma elements, izvēlēta par kodu Bokusē kungam, kurš bija liels šī ēdiena cienītājs un pagatavošanas lietpratējs. Pavāru veikumu vērtēja profesionāla žūrija. Organizētāji stāsta, ka pasākumā ir arī šova elementi, kas palīdz veicināt konkursa atpazīstamību un apmeklētāju interesi gadu no gada.

Par 2019. gada pasaules čempioniem pavārmākslā kļuva Dānijas komanda, kā otrie palika Zviedrijas valsts pārstāvji, bet trešie - Norvēģijas pavāri.

Pagājušajā gadā konkurss norisinājās Itālijas pilsētā Turīnā un par uzvarētāju kļuva trīsdesmitgadīgais Norvēģijas šefpavārs Kristians Andre Pettersens (Christian Andre Pettersen). Viņam uz goda pjedestāla pievienojās Sebastiāns Gibrands (Sebastian Gibrand) un Kenets Tofts-Hansens (Kenneth Toft-Hansen).

Visbiežāk konkursā uzvaru guvuši Francijas pārstāvji, kas uz goda pjedestāla kāpusi 7 reizes, bet uz pēdām tiem min Norvēģijas pavāri. Cīņa gadu no gada turpinās.

Apskatiet video no apbalvošanas ceremonijas:


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5955441sec.