10 galamērķi, kurp doties ilgmūžības noslēpumu meklējumos

Lai arī mūžīgās jaunības noslēpums valdzinājis cilvēkus visos laikos, ne katram to izdevies atrast. Iesakām 10 galamērķus, kurp noteikti jādodas tiem ceļotājiem, kuri vēlas izzināt pasaules simtgadnieku ilgā mūža noslēpumus.

Kjotango, Japāna

Neparasti liela daļa no aptuveni 60 000 Kjotango pilsētas iedzīvotāju ir vecāki par 100 gadiem, tādēļ, ja vēlaties dzīvot ilgi, iespējams, jums palīdzēs brīvdienas šajā Japānas rietumu pilsētā, kas pazīstama ar gleznainām pludmalēm un karstajiem avotiem.

Okinavas arhipelāgs, Japāna

161 salas grupa Austrumķīnas jūrā, kas pazīstama kā Okinavas arhipelāgs, ir mājvieta senām drupām, retai kaķu sugai, kaļķakmens alām un koraļļu rifiem. Turklāt šejienieši dzīvo daudz ilgāk nekā jebkur citur pasaulē. Uz katriem 100 000 iedzīvotāju Okinavas arhipelāgā ir 34,7 100 gadu vecumu sasnieguši cilvēki, kas ir pat piecreiz vairāk par vidējo rādītāju Japānā.

Kampodimele, Itālija

Nelielā Kampodimeles pilsētiņa atrodas Latīnas provincē, pusceļā starp Romu un Neapoli. Tās iedzīvotāji vidēji dzīvo līdz 95 gadu vecumam. Kā atzīst vietējie, viņu ilgmūžības recepte ir veselīgais kalnu gaiss kombinācijā ar mierīgu dzīvesveidu un uzturu, kas sastāv galvenokārt no anšoviem, pastas, tomātiem un bazilika.

Simi, Grieķija

Simi iedzīvotāji lielā daļā gadījumu dzīvo līdz vismaz deviņdesmit gadu vecumam. Kā galvenais ilgmūžības faktors atkal tiek minēts uzturs – olīveļļa, zivis, tomāti un tikai nedaudz gaļas.

Monako

Monako iedzīvotāju vidējais dzīves ilgums ir 89,68 gadi. Tas ir augstākais kādas valsts rādītājs pasaulē, tomēr Monako gadījumā ilgā mūža noslēpums, domājams, ir nevis uztura īpatnības, bet gan visai iespaidīgie cipari iedzīvotāju banku kontos, kā arī teicami sakārtotā veselības aprūpes sistēma.

Makao

Vidējais dzīves ilgums Makao ir 84,43 gadi, kas ir otrais augstākais rādītājs pasaulē. Liela daļa valdības ieņēmumu, kas tiek gūti no azartspēļu tūrisma, tiek novirzīti veselības aprūpei un iedzīvotāju labklājības veicināšanai.

Lomalinda, Kalifornijas štats, ASV

Lomalindas pilsētiņa Losandželosas pievārtē ir vēl viens punkts uz pasaules kartes, kas pazīstams ar augstu vidējā dzīves ilguma rādītāju. Ticamākais skaidrojums tam ir itin savdabīgs – liela daļa pilsētnieku ir Septītās dienas adventistu draudzes locekļi, kuri pazīstami ar atturēšanos no gaļas ēdienu un alkoholisko dzērienu lietošanas.

Nikojas līcis, Kostarika

Šis Kostarikas reģions ir pazīstams ar pasakainām pludmalēm, kuras iecienījuši ārzemju tūristi. Arī šeit vietējie iedzīvotāji bieži sasniedz 100 vai vairāk gadu vecumu. Pastāv uzskats, ka viņu ilgā mūža noslēpums ir vienkāršais dzīvesveids, tostarp nodarbošanās ar zemkopību un lopkopību.

Honkonga

Par spīti smogam, debesskrāpjiem un biežām lietavām, Honkongas iedzīvotāji bieži sasniedz ļoti cienījamu vecumu – vidējais pilsētnieku dzīves ilgums pārsniedz 82 gadus. Arī honkongieši savu ilgmūžību skaidro ar veselīgu uzturu, kas šajā gadījumā nozīmē tvaicētas zivis, dārzeņus un zāļu tēju katrā ēdienreizē, kā arī tai-či nodarbību popularitāti, kuras, kā tiek atzīts, stiprina veselību.

Gērnsija, Lielbritānija

Zems nodokļu slogs un augsti ienākumi, domājams, ir galvenie faktori, kuru dēļ vidējais dzīves ilgums Gērnsijas iedzīvotāju vidū ir 82,2 gadi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12468004sec.