Elizejas laukos Francijā plāno izveidot pilsētas pludmali

Elizejas lauki ir avēnija Parīzē, Francijā un tā tiek uzskatīta par vienu no pazīstamākajām avēnijām pasaulē. Tās garums ir 1910 metri, bet platums - 70 metri. Tā stiepjas no Konkordijas laukuma līdz Šarla de Golla laukuma (kur atrodas Triumfa arka). Pazīstama ar teātriem, kafejnīcām, ikgadējo Bastīlijas dienas militāro parādi, Tour de France finišu.

Vietējie uzņēmēji nākuši klajā ar iecerēm iedzīvināt Elizejas laukus citā līmenī, padarot šo avēniju gājējiem draudzīgāku un ieviest tajā dažādus jauninājumus – izveidot vasaras sezonas pludmali un ziemas ledus slidotavu.

Lai gan daudzi tūristi uzskata Elizejas laukus par visskaistāko vietu pasaulē, vietējiem ir cits priekšstats. Pēdējos gados avēnijas ielas ir pārvērtušās par automaģistrālēm ar teju 64 000 automašīnām, kas katru dienu virzās pa ielas joslām. Trokšņa līmenis Elizejas laukos ir viens no augstākajiem Parīzē un vairums vietējie no tā apmeklēšanas izvairās, cik vien to spēj.

Lai to novērstu, vietējie uzņēmumi ir apvienojušies, lai izveidotu Elizejas lauku komiteju ar plāniem atdzīvināt avēniju pirms 2024. gada Olimpisko spēļu rīkošanas Parīzē.

Katru dienu pa avēniju staigā aptuveni 100 000 gājēju, un 53% no tiem ir tūristi. "Tikai 4% ir parīzieši, kas ierodas kādu apciemot, iepirkties vai staigāt," uzskata komiteja. Tās plāni par slaveno aleju ietver satiksmes joslu samazināšanu, atbrīvošanos no velosipēdistu ceļiem, tramvaju un elektriskajiem autobusiem. Tiktu paplašinātas ietves un iestādīti vairāk koku, padarot avēnijas vidi zaļāku, tīrāku un mierīgāku.

Komiteja ļoti cer, ka izdosies arī izveidot vasaras pilsētas pludmali Triumfa arkas tuvumā, kas svelmē pulcēs vietējos veldzēties no pilsētas karstuma, bet ziemā ikvienu priecēs, transformējoties par publisko slidotavu. Tāpat ir ieceres par jaunām izstāžu zālēm un pāris jauniem pilsētas dārziem, tomēr it visām šīm iecerēm sākotnēji jāsaņem pilsētas mēra atļauja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54810095sec.