11 itāļu ēdieni, kas noteikti dzīvē jānomēģina

Itāļu virtuve, tāpat kā valoda, ir neatkārtojama un ārkārtīgi vilinoša. Ne velti tā visā pasaulē ir iekarojusi nepārprotamu vietu cilvēku ēdienkartē un arī sirdīs. Protams, pica ir pasaulē populārākais itāļu ēdiens, taču - Itālijā ir vēl daudz citu, tāpēc apskatījām kas vēl ir lietas, kas noteikti ir jānomēģina dzīvē.

Pica (Pizza)

Nu, lai arī tā ir pašsaprotama lieta, jāsāk ar picu. Itāļu standarts ir Margaritas pica (pizza Margherita), kas sastāv tikai no mīklas, tomātu mērces, mocarellas siera un bazilika lapiņām. Daudzi itāļi arī šo dēvē par vienīgo īsto picu - un visas tās salami, šķiņķa, maltās gaļas un cīsiņu picas vienkārši neatzīst. Tie esot pīrāgi. Un kur nu vēl slavenā "Havaju pica" - kas tad tā par picu, tas ir noziegums!

Lazanja (Lasagna)

Kaķa Gārfielda mīļākais ēdiens īstenībā ir Itāļu makaronu un gaļas ēdiens (nevis zivju, kā varētu likties, ja jau kaķis tik traks uz viņu). Lazanju gatavo no Boloņas mērces, Bešamel mērces un lazanjas makaroniem, pār virsu pārberot sieru. Neapoļu lazanjas versijā iekļautas arī itāļu desiņas un siers.

Gelato

Varētu rakstīt "saldējums", taču tad atkal riskēsim apvainot kādu itāli! Jo tas ir kas vairāk par saldējumu - saldējuma perfekcija. Šis saldējuma variants ir mazāk trekns, tomēr satur daudz vairāk garšas!

Spagetti (Spaghetti alla Carbonara)

Ir daudz dažādu versiju kā pagatavot spageti, bet klasiskā ir ar īpaši vītinātu cūkgaļu, olām un Pekorino sieru. Nu, recepti gan jau atradīsiet paši!

Focaccia

Focaccia ir maizes veids - plānā maize. Milti, labākā olīveļļa, sāls un cepam. Virsū liekam tomātus, ķiplokus un baudam kā aperatīvu.

Tortelīni (Tortellini en Brodo)

Kā lai apraksta šos nelielos makaronu - pelmeņu krustojumus? Nu, droši vien labāk arī nesanāks. Tie ir mīksti makaroni ar pildījumu - ierasts tie nāk vakūmā un tikai jāmet siltā ūdenī un jāvāra. Kā tortelīni pildījums var tikt izmantots teju jebkas - siers, dārzeņi vai gaļa. Gaļa gan ir vispopulārākā un arī tradicionālais pildījums. Šajā versijā (Tortellini en Brodo) pildījums sastāv no pieciem dažādiem gaļas veidiem un pašus tortelīni vāra un pasniedz buljonā.

Bruschetta

Brušeta ir krāsnī ceptas maizes šķēles, uz kurām parasti liek lāsīti olīveļļas, tomātus baziliku un sieru. Tomēr šīm maizītēm (kuras parasti pasniedz ballītēs kā aperatīvu) ir ļoti daudz dažādu variāciju!

Sēņu risoto (Mushroom risotto)

Risoto ir viens no populārākajiem ēdieniem Itālijā - tur rīsi ir teju tas pats, kas mums kartupeļi! Arī šim ēdienam, protams, ir 100 dažādas versijas, bet sēņu risoto ir klasika

Tiramisu

Pareizi pagatavots tiramisu ir maigs un gaisīgs kā pirmais sniegs. Šis saldais ēdiens izkusīs mutē, liekot garšas kārpiņām tirpt no baudas!

Panna Cota

Tiramisu popularitāti pārspēj tikai Panna Cotta, kas ir Ziemeļitālijas deserts - krēmīgs, gaisīgs un ļoti garšīgs. Uz saldā krējuma pagatavotā Panna Cotta ir ar ļoti īpatnēju tekstūru un šobrīd to var dabūt arī teju ikvienā Latvijas sevi cienošā restorānā!

Torrone

Jeb itāļu nugets. Gatavots no cukura, olu baltumiem ar daaaudz riekstiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.350775sec.