TOP 7, kas būtu jāzina tūristam par Madagaskaru (video)

Madagaskara Republika ir salu valsts Indijas okeānā un atrodas Āfrikas austrumu piekrastē. Tūristu bukleti to īsos virsrakstos dēvē par lemuru un baobabu zemi. Taču Travelnews.lv redakcija ir savākusi septiņus interesantus faktus par Madagaskaru.

1. Baobabu koki izskatās ļoti jocīgi, jo to zari atgādina saknes. Leģenda vēsta, ka velns Madagaskarā ir rāvis kokus ārā un ar lapu vainagu tos atkal triecis zemē iekšā, tāpēc saknes ir tagad ārpusē, bet lapu vainags ir zemē. Skaistākā baobabu aleja tūristiem ir apskatāma Menabe reģionā.

2. Madagaskaras iedzīvotāji saucas malagaši un nevajag tos saukt par madagaskariem vai madagasiem.

3. Madagaskarā ir unikāla dzīvnieku pasaule, kur tos brauc iepazīt tūristi un pētnieki no visas pasaules. Viens no tiem ir kaķu lemūrs, kurš izceļas ar gredzenveidīgu asti. Kaķu lemūri rīko ''smaku turnīrus'', lai tēviņi ar smirdīgu dziedzeru palīdzību varētu pievērst mātīšu uzmanību, garajās astēs ieberž savu smirddziedzeru sekrētu un vēzē tās pret pretinieku. Daudziem ir izveidojies nepareizs priekšstats par kaķu lemūriem no multiplikācijas filmas ''Madagaskara'', kur kaķu lemūrs ''Karalis Džuliana'' ir hiperaktīvs, lai gan dabā viņi ilgstoši jogas pozā ķer saules starus, sēžot izslējušies ar atplēstām priekšējām kājām.

4. Madagaskarā dzīvo daudz dažādu hameleonu, taču visiem kopīgs ir tas, ka viņi var savas acis neatkarīgi vienai no otras kustināt savā virzienā. Tas dod hameleoniem spēju pārredzēt laukumu 343 grādu rādiusā no 360 iespējamiem grādiem.

5. Tūristu iecienītais Isalo Nacionālais parks atrodas Madagaskarā, Toliarī provincē, apmēram 700 km uz DR no Madagaskaras galvaspilsētas Antananarivo. Nacionālā parka statuss Isalo piešķirts 1962. gadā. Tas ir interesants ar reljefa formu dažādību apmēram 80 000 ha platībā, kur absolūtais reljefa augstums sasniedz 1200 metrus virs jūras līmeņa. Tūristi cenšas sagaidīt burvīgu saulrietu mistikā akmens bluķu veidojumā, lai redzētu ''Isalo logu'', kur noriet saule.

6. Svarīgākā garšviela, ko ražo Madagaskarā ir vaniļa.

7. Madagaskaras iedzīvotāji ir vieni no lielākajiem rīsu ēdienu mīļotājiem - viņi tos ēd divas vai trīs reizes dienā kā pamatēdienu. Viena gada laikā viens cilvēks apēd apmēram 120 kg rīsu, kas ir daudz vairāk nekā Austrumāzijas valstīs. 

Vairāk informācijas - www.madagascar-tourisme.com

Redakcijas piezīme:
2019.gada maijā Polijas lielākais tūroperators ''Itaka Latvija'' piedāvā Latvijas apstākļiem interesantu ceļojumu uz Madagaskaru (23.05 un 30.05.2019 uz 9 dienām). Droši vien, ka tas kompānijai bija ieplānots kā izcils mārketinga triks, lai piesaistītu Latvijas ceļotāju uzmanību par tūroperatora ceļojumu piedāvājumiem, jo šobrīd citi tūroperatora ceļojumu galamērķi (vasaras un ziemas sezonai) īpaši neatšķiras no jau ierastajiem Latvijas ceļojumu galamērķiem, ko piedāva citi tūroperatori Latvijā. Tāpēc ir jāizmanto izdevība un jādodas uz Madagaskaru.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86546898sec.