7 vietas pasaulē, kurās maksās, ja pārcelsies uz tām

Jauna pieredze, alkas pēc piedzīvojumiem, nebijuši iespaidi, ikdienas rutīna… šie ir tikai daži iemesli, kas mudina doties pasaulē un izgaršot to no visas sirds. Ja esat dilemmā par to, uz kuru zemeslodes pusi doties, iepazīsti šīs 7 vietas, kuras ir ne vien skaistas, bet arī finansiāli atbalstīs, ja izlemsi uz tām pārcelties!

Grieķijas sala Antikitera

Grieķijas sala Antikitera, kas atrodas starp Krētu un Kitiru, ir nobažījusies, ka tajā strauji sarūk iedzīvotāju skaits, tādēļ tās amatpersonas ir sagatavojušas kādu vilinošu piedāvājumu.

Salas mērs Andreass Harhalakis (Andreas Harhalakis) grieķu tīmekļa vietnē iefimerida.gr veicis ierakstu: "Mums salā ir vajadzīgas jaunas ģimenes, lai Antikitera kļūtu dzīvīgāka un tajā priecīgi spurgtu bērnu balsis." Jaunieši, kas Antikiterā izauguši, devušies labākas dzīves meklējumos uz citām grieķu salām, tādēļ sabiedrība Antikiterā ir jau teju sirmā vecumā un tai pietrūkst jaunības spara.

Sala nav ļoti liela – tās platība ir nedaudz virs 20 kvadrātkilometriem un tajā ir vien 24 pastāvīgie iedzīvotāji, bet vasarās to skaits pieaug līdz 40. Salas mērs kopā ar Grieķijas pareizticīgo baznīcu izveidojuši programmu iedzīvotāju piesaistei – ģimenēm, kas pārvāksies ir dzīvi Antikiterā, tiks maksāta stipendija 500 eiro mēnesī, kā arī tiks nodrošinātas bezmaksas mājvieta, zemes pleķītis un ēdiens.

Vērmonta, Amerikas Savienotās Valstis

Vērmonta ir viens no Amerikas Savienoto Valstu 50 štatiem. Iespējams, kāds brīnīsies – kādēļ ganšajā gleznainajā štatā, kurā ir pilns ar skaistiem ezeriem, mežiem un brīnišķīgām ainavām, ar naudu būtu jāpievilina iedzīvotāji.

Tomēr tā ir realitāte - pēc platības tas ir sestais mazākais ASV štats, bet pēc iedzīvotāju skaita - otrs mazākais, tādēļ Vērmontas amatpersonas cenšas palielināt štata darbaspēku ar pārcelšanās shēmu, kas aizsākās 2019. gada janvārī.

Lai segtu pārcelšanās izmaksas, veiksmīgie pretendenti, kas tiks pieņemti rindas kārtībā, ir tiesīgi saņemt līdz pat 5000 ASV dolāriem gadā. Līgums tiek slēgts uz diviem gadiem, bet pēc programmas beigām darbiniekiem būs iespēja saglabāt savu darba vietu.

Talsa, Oklahoma, ASV

Tāpat kā Vermontā, arī Oklahomā ir problēma ar iedzīvotājiem, bet pilsētā Talsā tā ir ievērojama problēma. Oklahomas otra lielākā pilsēta meklē darbiniekus, piedāvājot programmu "Tulsa Remote". Kandidāti pēc līguma parakstīšanas saņems vienreizēju samaksu 10.000 ASV dolāru apmērā. Tāpat darbiniekam tiks piešķirta arī darba vieta kopdarbu telpā Downtown Tulsa, kā arī stipendiju mājokļa iegādei. 2019. gada programma jau ir aizpildīta, toties ir atvērti pieteikumi 2020. gadam.

Kandela, Itālija

Par Itālijas "mazo Neopoli" dēvētā Kandela Apūlijas reģionā aicina ikvienu pārcelties pie viņiem. Ne tik senā pagātnē, deviņdesmitie patiesībā, pilsēta bija mājvieta vairāk nekā 8000 iedzīvotājiem. Šodien šis skaitlis ir sarucis līdz 2700. Pilsētiņas bruģēto ielu labirints ir kluss, un miers atbalsojas arī kalnu mežos. Pilsētas mērs Nikola Gatta (Nicola Gatta) vēlas atdzīvināt Kandelu, piedāvājot līdz pat 2000 eiro cilvēkiem, kuri vēlas pārcelties: 800 eiro tiks piešķirti vientuļniekiem, 1200 eiro pāriem, no 1500 eiro līdz 1800 eiro par trīs locekļu ģimenēm un 2000 eiro par četru līdz piecu cilvēku ģimenēm. Protams, kā jebkuram piedāvājumam - arī 2000 eiro par brīvu piedāvājumam ir savi nosacījumi - nauda tiks izmaksāta tikai tiem jaunajiem Kandelas iedzīvotājiem, kas pārvāksies uz pilsētu, atradīs darbu (ar vismaz 7500 eiro gadā lielu atalgojumu), kā arī izīrēs māju Kandelā - uz vismaz gadu.

Santjago, Čīle

Čīles valdība savu galvaspilsētu Santjago pārveido par tehnoloģiju centru, piedāvājot uzņēmējiem 40.000 ASV dolāru lielu samaksu, lai tie pārceltos uz turieni un uzsāktu savu biznesu. Programma "Start-Up Chile" tika uzsākta 2010. gadā. Tiem, kas tiek atlasīti programmā, tiek piešķirtas darba vīzas uz gadu, kā arī tiks nodrošināta kopdarba telpa un kontaktu tīkls. Vilinošā Santjago pilsētas atrašanās vieta starp Andu kalniem un Kluso okeānu ir visai pievilcīga iespēja jaunai darba vietai. 2019. gada programma piesaistīja uzņēmējus no 12 dažādām valstīm. Nākamā gada pieteikumi atvērti decembrī.

Sambuka Sicīlijā, Itālija

Mazajā pilsētā Sambuka, kas atrodas aptuveni stundas brauciena attālumā no Sicīlijas galvaspilsētas Palermo, pārdod mājas par cenu, kas zemāka nekā espresso tasītei – īpašums par nieka 1,- eiro. 2016. gadā Sambuka tika nodēvēta par skaistāko pilsētu Itālijā, bet tas joprojām nešķita pietiekams iemesls, lai iedzīvotāji to izvēlētos par pastāvīgo dzīvesvietu. Vietējās varasiestādes sagatavojušas vilinošu piedāvājumu, kuram var piekrist ikviens, tomēr, kā jau noprotams, tam ir arī "āķis". Iegādājoties īpašumu Sambukā par vienu eiro, jaunais īpašnieks piekrīt tuvāko trīs gadu laikā veikt mājas remontdarbus par vismaz 15 tūkstošiem eiro. Tāpat, veicot darījumu, jāiemaksā piecu tūkstošu eiro liela drošības nauda. Šo summu Sambukas varasiestādes atdos uzreiz pēc tam, kad mājas remontdarbi būs pabeigti.

Meina, Amerikas Savienotās Valstis

Meinas štats ASV gan būs tas, kurā nemaksās naudu, lai cilvēki tur pārvietotos. Tā vietā tiks piedāvāts nodokļu atvieglojums studentu aizdevumiem. Šajā ziemeļaustrumu štatā ir viena no vecākajām ASV iedzīvotāju grupām, tādēļ, lai piesaistītu jaunāku darbaspēku, no nodokļu summas tiks segta studiju aizdevuma summa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16441298sec.