10 skaisti ceļojumu galamērķi, kuros var izbaudīt zelta rudeni

Lai arī tikai nupat sācies gadalaiks, kad dabā un arī ceļotāju interesēs saulainās pludmales vai ziedu un smaržu pārbagātību pļavās un dārzos nomaina rudens krāsu spēles, tas visticamāk paskries garām acumirklī, ja neļausimies to izbaudīt visā krāšņumā. Rudens krāsu skaistums ik gadu novērojams arī pie mums Latvijā, katrā mežā, parkā vai paša pagalmā – kļavu lapu krāsu simfonijas, zeltainie bērzi, violetie virši un oranžie pīlādži, dāliju un mārtiņrožu daudzveidība – foto cienīgi skati ik uz soļa!

Tomēr mēs neesam vienīgie rudens krāsu aplaimotie - ir arī bezgala daudz citu vietu, kur šis gadalaiks sniedz īstu baudījumu. Ceļojumu eksperti no visas pasaules ir izveidojuši sarakstu ar 10 vietām, kuras vislabāk apmeklēt tieši rudenī. Daļa no šīm vietām ir mums gluži sasniedzamā attālumā Eiropas ietvaros, citas – tālāk pasaulē, kā iedvesma sapņu ceļojumam kādreiz nākotnē.

Parīze, Francija

Rudens ir viens no labākajiem brīžiem, lai dodos uz Parīzi – cenas ir zemākas kā vasarā, mazāk cilvēku pūļu, un krāsainās lapas pilsētas parkos piedod vēl papildus šarmu. Vairs nav karsts, bet joprojām patīkami silts – īsti piemērots laiks garām pastaigām, piemēram pa Karaliskās pils vai Versaļas dārziem, vai vienkārši – pilsētas ieliņām. 

Miljons dolāru šoseja, Kolorādo, ASV

Rudens Kolorādo štatā ir tik neticami skaists, ka tam ir pat iedots savs poētisks vārds – "indiāņu vasara". Tas ir vienīgais brīdis gadā, kad koki viscaur gleznainā Miljons dolāru ceļa (jeb US Route 550) malās krāsojas ugunīgi sarkani, oranži un dzelteni.

Kioto, Japāna  

Kioto, kas dažādos topos tikusi ierindota pie pasaules skaistākajām vietām, lepojas ar daudziem apbrīnojamiem tempļiem un lielisku vietējo virtuvi, visspēcīgāko iespaidu atstāj tieši rudens lapkriša laikā. Spilgti sarkanās lapas apkārt Daigoji templim ir skats, kas liks aizrauties elpai. Arī paši japāņi, līdzīgi kā pavasarī uz sakuras ziedēšanu, arī rudenī straumēm vien dodas apbrīnot dabas mākslinieka veikumu. Viņiem šim procesam ir pat īpašs vārds – momijigari jeb "sarkano lapu medības".

Napas ieleja, Kalifornija, ASV

Napas ieleja zināma pārsvarā kā vieta, kur baudīt lieliskus vīnus, to gatavošanas procesu, kā arī lielisku vietējo eko produktu virtuvi, bet tā ir arī vieta, kur baudīt sapņa cienīgas rudens ainavas. Turklāt rudens ir arī vīnogu ražas vākšanas laiks – skaists un lielisks piedzīvojums garantēts!

Halštates ezers, Austrija

Halštates ezers ar savu kalnu panorāmu, kristāldzidro ūdeni un apburošajām mazajām pilsētiņām tā krastos arī pārējā gada laikā ir viena no skaistākajām vietām Alpu reģionā, bet papildināts arī ar rudens krāsām, ir vienkārši nepārspējams.

Budapešta, Ungārija

Rudens ir perfekts laiks arī pievilcīgās Ungārijas galvaspilsētas apmeklējumam. Īsts krāsu sprādziens parkos un dārzos, un patīkama aptuveni plus 18 grādu temperatūra līdz oktobra beigām. Turklāt, papildus arhitektūras pieminekļiem un vecpilsētas atmosfērai, Budapešta slavena arī ar saviem daudzajiem termālo ūdeņu baseiniem un pirtīm, kuru tradīcijas sniedzoties līdz pat romiešu laikiem, un kuriem piemīt dziednieciskas īpašības.

Londona, Anglija

Arī mūžam dzīvīgā un pārsteigumiem pilnā Londona ierindota pie vietām, kur vislabāk izbaudīt rudeni. Pikniks rudens krāsās slīgstošajā Haidparkā ir lieta, ko nevajadzētu laist garām.

Zaļo kalnu šoseja, Vērmonta, ASV

Vērmontas štats ASV austrumkrastā ir kā "svētais Grāls" tās puses rudens krāsu mīļotājiem, jo 80 procentus štata teritorijas klāj meži. Rudens pārmaiņas dabā pat regulāri dokumentē vietējie laikraksti, par sociālo tīklu lietotājiem nemaz nerunājot. Aptuveni 350 kilometru garais par Zaļo kalnu šoseju dēvētais Route 100 vijas cauri gandrīz visam štatam – kalniem, ielejām, zaļām ganībām, lauku saimniecībām  un mežiem, bet rudenī iekrāsojas sarkanos, oranžos un dzeltenos toņos.

Jiužhai ielejas nacionālais parks, Ķīna

UNESCO Pasaules mantojuma vieta Juižhai ielejas nacionālais parks Sičuaņas provincē Ķīnā ir mājvieta deviņiem etniskiem tibetiešu ciematiem. Tāpat parka apmeklētājiem ir iespēja novērot retus dzīvniekus, kā lielās pandas, Sičuaņas zelta pērtiķus un citus, bet rudenī – arī nepārspējamas krāsu gleznas.

Noišvānšteinas pils, Vācija

Trakā sapņotāja, leģendu un operas dievinātāja Bavārijas karaļa Ludviķa II lolojums – kā no pasakām izkāpusī Noišvānšteinas pils pašos Vācijas dienvidos, ir īpaši iespaidīga rudens krāsu ielenkumā. Tā sniegusi iedvesmu arī Pelnrušķītes pilij Disneja studijas filmā un atrakciju parkos. Ironiski, ka vieta, kuru īpatnējais un nesaprastais Ludviķis bija iecerējis kā patvērumu no ārpasaules, tagad ir viena no visapmeklētākajām vietām pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27993298sec.