10 vietas, kas noteikti jāapskata Grieķijā

Ja esi iecerējis ceļot uz Grieķiju, apskati vietas, ko par labākajām atzinuši populārās ceļotāju atsauksmju vietnes "Tripadvisor" lietotāji.

1. Akropoles muzejs Atēnās

2009. gadā durvis vērušais Jaunais Akropoles muzejs ir pēdējo gadu iespaidīgākā un arī pretrunu apvītākā kultūras celtne Atēnās. Muzejs tapis teju 40 gadus un atrodas vien pāris minūšu gājiena attālumā no Akropoles un ieeja tajā ir pa rampu, tādējādi simboliski atgādinot kāpienu Akropolē.

2. Akropole Atēnās

Atēnu akropole ir sena citadele, kas atrodas kalnainā atsegumā virs Grieķijas galvaspilsētas Atēnām. Te atrodas vairākas senas celtnes ar lielu arhitektūras un vēstures nozīmīgumu, tai skaitā Partenons. Akropole atrodas 156 m v.j.l. augstumā, kopumā teritorija ir 3 hektārus liela. Tā ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

3. Meteora, Kastraki

Kristīgie Meteoras klosteri, kas uzcelti uz milzīgām stāvām klintīm, majestātiski stiepjas debesīs, izraisa neaprakstāmu apbrīnu un emocionālas trīsas. Vēl līdz pat šai dienai ir noslēpums, kā klosteri tika celti.

4. Partenons Atēnās

Ēka ir grieķu dievietei Atēnai celts templis Atēnās. Tas tika celts aptuveni piecus gadsimtus pirms mūsu ēras. Šis ir viens no visnozīmīgākajiem kultūras pieminekļiem, kas ir labi saglabājies no Klasiskās Grieķijas laikiem. Partenons joprojām simbolizē Seno Grieķiju un Atēnu demokrātiju.

5. Hephaestus templis Atēnās

Viena no vislabāk saglabājušāmies ēkām, kas uzcelta vairāk nekā 400 gadus pirms mūsu ēras. Agrāk celtne kalpoja kā grieķu pareizticīgo baznīca.

6. Santorīni salas - un gājiens no Tiras uz Oiju

Santorīni – durvis uz debesīm, kas pavērtas vaļā, tirkīzzilā jūra (kā no spožajām tūrisma atklātnēm). Leģendārie argonauti nosauca salu par "Kallisti", kas nozīmē "Brīnišķīgākā".

7. Elafonisi pludmale

Elafonisi smiltis dažās vietās ir baltas un dažās vietās ir izteikti rozā. Rozā krāsu smiltis ieguvušas no rozā koraļļu un gliemežvāku daļiņām, kas gadu gaitā erozijas samaltas smalkā smiltī. Pludmale ir populārs vasaras tūristu galamērķis, taču skaisto ainavu var nesteidzīgāk baudīt tieši nesezonā.

8. Delfu drupas

Delfi bija pilsēta Senajā Grieķijā, kas bija viens no sengrieķu reliģiskajiem centriem. Pilsētā atradās mākslas dieva Apollona templis un orākuls. Šobrīd pilsētas drupas iekļautas UNESCO pasaules mantojuma sarakstā

9. Balosa lagūna

Viena no slavenākajām pludmalēm Grieķijā, kas atrodas Grieķijas lielākajā salā - Krētā. Tirkīzzils ūdens, neatkārtojama daba un eksotika

10. Heraklionas arheoloģiskais muzejs

Muzejs, kas uzskatāms par vienu no spēcīgākajiem muzejiem pasaulē. Tas vēsta par Eiropas senāko civilizāciju, kura eksistēja 2000 g. pirms mūsu ēras.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48566103sec.