Trevi strūklaku Romā turpmāk ieskaus aizsargbarjera

Trevi strūklaka ir lielākā baroka strūklaka Romā un viennozīmīgi - viena no populārākajām pasaulē.

Strūklaka ir 26,3 metrus augsta un 49,15 metrus plata. Tās centrā atrodas 5,8 metrus augsta ūdens dieva Okeāna statuja, ko veidojis Pjetro Braki.

Trevi strūklakā tika uzfilmēta Federiko Fellīni ikoniskā filmas "Saldā dzīve" (La dolce vita, 1960) aina, kurā piedalījās Anita Ēkberga un Marčello Mastrojāni. Tieši šī filma un asociācijas ar to ir viens no iemesliem, kādēļ tūristu pūļi tiecas ieraudzīt iespaidīgo objektu Poli pils pakājē.

Pilsētas mērs Virdžīnija Ragi jau kopš 2018. gada cīnās ar masu tūrisma sekām un cenšas glābt ceļotāju iemīlēto pilsētu ar dažādiem ierobežojumiem, kas saudzētu pilsētas vēsturisko mantojumu un liktu ikvienam pilsētas viesim pret to izturēties ar cieņu.

2020. gada 23. janvārī pilsētas domē tika pieņems lēmums ap vēsturisko Trevi strūklaku uzbūvēt aizsargbarjeru, kas turpmāk ceļotājiem ļaus apbrīnot pieminekli no attāluma.

Lai arī šim lēmumam ir daudz pretinieku, mērs paskaidroja, ka aizsargbarjera neaizēnos strūklakas skaistumu un ceļotāji joprojām varēs mest strūklakā monētas, ticot, ka atgriezīsies Romā.

Jau vēstījām, ka aizvadītā gada nogalē tika pieņemts vēl kāds lēmums - vēsturiskajās un tūristu apmeklētākajās vietās aizliegt suvenīru tirdzniecības stendu, kā arī uzkodu kiosku darbību. Arī šī rīcība notikusi ar mērķi aizsargāt Romas vēsturisko mantojumu.

Virdžīnija Radži paudusi viedokli, ka stendi un ēdienu tirgotavas, kur vēsturisko pieminekļu pakājē iespējams visu - sākot no atslēgu piekariņiem, līdz panini un kotletēm, grauj pilsētas tēlu. Atļauja turpināt darboties sniegta 8 stendiem, kas atrodas ielās, netālu no vēsturiskajiem pieminekļiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87024212sec.