Cilvēki visā Norvēģijā vienlaicīgi velta minūti ilgus aplausus mediķiem

Latviete Inga Statkus ar ģimeni jau vairākus gadus dzīvo Olesunnas komūnā, Norvēģijā. Arī šo Skandināvijas valsti pamatīgi skārusi koronavīrusa Covid-19 izplatība, tādēļ tajā ieviesta virkne pasākumu, lai ierobežotu vīrusa izplatību.

Inga portālam Travelnews.lv atklāj, kā šobrīd, vīrusa izplatības laikā, rit ikdiena Norvēģijā:

"Situācija Norvēģijā, tāpat kā citās valstīs, mainās nepārtraukti un teju ik pēc stundas ir kāda jauna informācija. Kopumā situācija šobrīd ir līdzīga tai, kāda ir Latvijā, tikai mums visi ārkārtas situācijas pasākumi tika veikti dienu iepriekš. Valstī slēgtas izglītības iestādes, ēstuves, skaistumkopšanas saloni. Lielākā daļa iedžīvotāju uzturas mājās.

Piesardzības pasākumu ieviešanas sākumā arī Norvēģijā cilvēki steidzās uz veikaliem iegātāties pārtikas produktus un sadzīves preces, tomēr nu jau ir sapratuši, ka arī turpmāk produkti pietiks visiem.

Par aktualitātēm un notiekošo valstī tiekam informēti ar īsziņām un e-pastiem no Olesunnas komūnas atbildīgajām pārstāvniecībām.

Tie kuri Norvēģijā ieceļojuši pēc 2020. gada 27. februāra, tiek sūtīti pašizolēties. Ja tas notiek mājvietā, tad karantīna jāievēro arī visiem ģimenes locekļiem.

Cilvēkus aicina nepulcēties grupās, skolēnu vecākus mudina nepieļaut jauniešu pulcēšanos, lai pasargātu no riska inficēties ar vīrusu.

Tā kā esmu mazu bērnu mamma, ikdienas pastaigās novēroju, ka cilvēki svaigo gaisu pārsvarā bauda savos namu pagalmos, tomēr netrūkst arī tādu, kas dodas dabā un bauda ģimeniskas pastaigas.

Protams, nenoliegšu, ka satraukums par notiekošo nedaudz ir, bet darbošanās ar bērniem mājās novērš domas pakļauties panikai. Cenšamies būt piesardzīgi - to novēlu gan sev, gan citiem. Aicinu šajā laikā būt vienotiem un domāt ne tikai par sevi, bet arī par citiem.

17. marta vakarā visā Norvēģijā norisinājās zibakcija, kuras laikā cilvēki, kur nu kurais tajā brīdī atradies, vienojās minūti ilgos aplausos. Tie tikuši veltīti visiem veselības nozarē strādājošajiem, kas izliek visas savas pūles un spēkus, strādājot ar saslimušajiem."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.15739584sec.