Austrijā pilnībā izolē vienu no senākajiem Alpu kūrortiem

Latvietis Edgars Riekstiņš jau gandrīz divus gadus pastāvīgi uzturas Bādgašteinā, Austrijā, kur strādā par bārmeni vienā no populārākajiem slēpošanas kūrortiem, kā arī bieži nododas savam iecienītajam vaļaspriekam – snovbordam, jo kalni atrodas rokas stiepiena attālumā.

Edgars portālam Travelnews.lv atklāj, kā šobrīd rit ikdiena Austrijā:

"Vēl nesen Gašteinas ieleja bija tūristiem pārpildīta – visi baudīja ziemas priekus un aktīvi pavadīja šeit savas brīvdienas. Lai arī apzinājāmies, ka vīruss izplatīsies visā Austrijā, šķiet, ka tas notika tik pēkšņi. Kad vienā no Bādgašteinas slēpošanas kūrorta viesnīcām, kurā bija apmetušies aptuveni 140 cilvēki, 11. martā tika konstatēts pirmais saslimšanas gadījums, tā nekavējoties tika slēgta. Cilvēki tika izolēti un dienas laikā nogādāti prom.

Bija jūtama neliela panika un tika pieņemts lēmums no 15. marta (svētdienas) pilnībā slēgt kūrortu. Arī vieta, kurā strādāju es, sākotnēji bija iecerējusi turpināt darbu līdz noteiktajai dienai, tomēr rūpēs par savu un kūrorta apmeklētāju veselību, bāru aizvērām ciet jau ceturtdienā.

Apkārtējos bija jūtama skepse par notiekošā nopietnību, tomēr jau svētdien te valdīja neierasts klusums un tāds tas ir līdz pat šim brīdim.

Šīs nedēļas sākumā kādam ielejas aptiekāram atklāja vīrusu un aptieka nekavējoties tika slēgta. Zalcburgas federālās zemes atbildīgās amatpersonas nolēma izolēt visu Gašteinas ieleju. No 19. marta plkst. 00.00 nav iespējams ne iebraukt, ne izbraukt no tās. Šāda situācija būs vismaz līdz 31. martam un par turpmāko lems vēlāk.

Austrijā ārā no mājas var doties tikai četros gadījumos – iet uz darbu; iepirkt pārtiku, medikamentus vai pirmās nepieciešamības preces; doties dabā (pastaigāties vai nodarboties ar sportu – vienatnē vai ar cilvēkiem, kuriem dzīvo kopā); sniegt palīdzību citiem. Un, protams, šīs darbības jāspēj pierādīt. Cilvēkiem nav atļauts pulcēties kuplā skaitā – par to draud sods – viens no bargākajiem, par kuru esmu dzirdējis, ir 2180,- eiro liels.

Pats katru dienu dodos vismaz pusotru stundu garās pastaigās vai skrējienā. Ja šajā visā jācenšas saskatīt kas pozitīvs, tad mums tā ir izcila atrašanās vieta – daba, kalni, kuros joprojām ir tik daudz sniega. Šī ir īsta paradīze ziemas prieku baudītājiem - tomēr šobrīd kalni ir brīvi no tiem un var uzelpot."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.57663488sec.