AAE izstrādā ātro koronavīrusa lāzertestēšanas tehnoloģiju

Abū Dabī biržas sarakstā iekļautās Starptautiskās holdinga kompānijas (IHC) medicīniski pētnieciskā grupa QuantLase Imaging Lab paziņoja, ka ir izstrādājusi jaunu aprīkojumu, kas ļauj veikt daudz ātrākas masu pārbaudes un testa rezultāti pieejami pēc dažām sekundēm un šī tehnoloģija sniedz iespēju veikt testus plašākā mērogā.

Šī tehnoloģija nostiprinās AAE kā pētniecības un inovāciju centru, jo zinātnieki visā pasaulē cenšas izstrādāt ātrāku testēšanas metodi pacientiem, par kuriem ir aizdomas, ka tie ir inficēti ar koronavīrusu. Vēl zinātnieki strādā pie risinājumiem kā identificēt potenciālus vīrusa pārnēsātājus, pirms tie kļūst infekciozi. Šis atklājums ļaus veikt masveida pārbaudes, mainot vīrusa izsekošanas dimensiju un ātrumu, ar kādu var sasniegt darbaspēku.

Veselības un profilakses ministrs Abdul Rahmans bin Mohammeds Al Ovais izteica cerību par šo atklājumu, sakot: "Mēs vienmēr sekojam jauninājumiem, kas saistīti ar Covid-19 agrīnu un ātru atklāšanu. Valdība vēlas atbalstīt iniciatīvas, kas palīdz AAE veselības aprūpes sistēmai. Veselības aprūpes ierēdņi ir cieši uzraudzījuši QuantLase izmēģinājumu progresu  pārbaudot šo aprīkojumu. Mēs esam lepni par mūsu tehnoloģijām, kas darbojas un palīdzēs labāk aizsargāt mūsu cilvēkus. "

"Iekārta, kas izmanto CMOS detektoru, ļaus veikt masveida skrīningu ar rezultātiem, kas būs pieejami dažu sekunžu laikā," sacīja Dr Pramods Kumārs, kurš vada pētnieku komandu laboratorijā, kas pēta šūnu struktūras izmaiņas ar vīrusu inficētās asinīs.

"Faktiski mūsu lāzera bāzes DFI (difrakcijas fāzes interferometrijas) tehnika, kuras pamatā ir optisko fāžu modulācija, dažās sekundēs spēj apstiprināt infekcijas klātesamību. Turklāt šī iekārta ir lietotājam draudzīga, neinvazīva un ar zemām izmaksām. Ierīce ir piemērota lietošanai ne tikai slimnīcās un sabiedriskās vietās, piemēram, kinoteātros un iepirkšanās centros, bet  veicot nelielu, praktisku apmācību to var izmantot personīgām pārbaudēm un veselības uzraudzībai. Mēs uzskatām, ka šis atklājums ir revolucionārs koronavīrusa izplatības apkarošanā. "

Izskaidrojot mākslīgā intelekta kritisko lomu diagnostikas sistēmā, Dr Kumārs sacīja, ka uzlabotais mākslīgā intelekta attēlu analīzes modelis precīzi, ātri un ievērojot mērogu paredz katra attēla iznākumu. Tas ir īpaši svarīgi liela mēroga testēšanas programmās, kurās ir precīzi un efektīvi jāanalizē liels skaits attēlu. Lai vēl vairāk uzlabotu lāzera programmu, laboratorija sadarbojas ar uzņēmumu G42, kurš ir līderis mākslīgā intelekta tehnoloģijās un mākoņdatošanā.

Komentējot šo izgudrojumu, Naders Ahmeds Al Hammadi, IHC direktoru padomes loceklis saka: "IHC lepojas ar savu ieguldījumu, sniedzot atbalstu AAE valdības vērienīgajiem centieniem apkarot Covid-19 uzliesmojumu, īpaši attiecībā uz testēšanu un vīrusa izpratnes veicināšanu."

"Ar pirmajiem 1000 testiem mēs noslīpējām savu eksperimentu un pēc tam to piemērojām pārējiem izmēģinājumiem," sacīja Dr Kumārs. "Process tika veikts vairākos posmos, un pēdējā laikā tas tika izmēģināts plašā mērogā kopā ar pašreizējām testēšanas metodēm."

Kopš Pasaules veselības organizācija martā nosauca Covid-19 par globālu pandēmiju, zinātnieki mēģina izstrādāt tehnoloģiju, kas ne tikai samazinātu diagnozes laiku, bet arī tādu, kas ļautu ārstiem koncentrēties uz pacientiem, pamatojoties uz nepieciešamību. Pašlaik Covid-19 gadījuma diagnosticēšana prasa vairākas stundas.

Laboratorija cer, ka produkts dažu mēnešu laikā parādīsies tirgū, piebilda Dr Kumārs. Dr Kumārs teica, ka līdz šim iekārta ir sniegusi ļoti precīzus rezultātus optimālas vadības iestatījumos. "Kas attiecas uz agrīnas stadijas atklāšanu, mūsu DFI tehnika ir spējīga noteikt vīrusa klātbūtni, tiklīdz asins šūna ir inficēta. Mūsu mērķis ir sasniegt maksimālu precizitātes līmeni."

Zinātniskie sasniegumi un jaunatklājumi, kas koncentrējas uz cilvēku labklājību, ir viens no AAE valdības 2018. gada februārī izsludinātās valsts stratēģijas par moderno inovāciju pīlāriem. Jaunā stratēģija nosaka arī sadarbību ar vadošajām starptautiskajām institūcijām un uzņēmumiem, kas specializējas inovāciju jomā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20159411sec.