Uzzini, kur un kā tiek radītas pasaules mākslīgās salas

Salas spēj uzburt sapņus par paradīzi ar debeszilu ūdeni, saules pielietām pludmalēm un krāšņām palmām.

Atpūtas vieta, kur pasaules problēmas pazūd un šķiet, ka neko vairāk nevar vairs vēlēties. Bet ne visas pasaules salas ir vienādas - dažas no tām ieskauj jūra ar savu kristālisko skaidrību un koraļļu valstību, bet citas izceļas ar pilsētas kņadu, kultūras dārgakmeņiem un eksotiku.

Sākot jau no Robinsona Krūzo piedzīvojumiem uz vientuļas salas, pārvēršot to par savu dzīvesvietu, līdz pat mūsdienu tehnoloģiju spējai mijiedarboties ar dabu, tiek radītas daudz un dažādas mākslīgās salas. Tajās atrodas gan luksusa villas, gan apskates objekti, piesaistot tūristus visa gada garumā.

Kanāls "National Geographic" ir apkopojis informāciju par dažādām mākslīgi izveidotajām salām visā pasaulē, kas sniedz iespēju atpūsties, iepazīt citu valstu kultūru un izklaides.

Džumeiras palmas: Dubaijas piekrastes zona (Palm Jumeirah, Dubai)

Džumeira ir milzīgs mūsdienu tehnoloģiju un drosmīga arhitektūras dizaina apvienojums, kas atrodams Dubaijas piekrastē. Mākslīgo salu sāka veidot 2001. gadā, un mūsdienās cilvēku radītie arhipelāgi ir kļuvuši par Apvienoto Arābu Emirātu iezīmi. Šis mākslīgi izveidotais arhipelāgs ir palielinājis Dubaijas piekrastes līniju par 520 kilometriem. Šo izveidoto arhipelāgu veido "stumbrs" un "vainags" no septiņpadsmit palmu lapām. Mākslīgajā salā atrodas luksusa viesnīcas un villas, kas dod iespēju tūristiem salā izbaudīt SPA centrus, baseinus un arī mežonīgas ballītes. Dzidri siltā Persijas līča ūdeņi ir vilinoši niršanas faniem, toties gastronomijas cienītājiem sala piedāvā restorānus, kas stiepjas virs ūdens. Tieši šī cilvēka veidotā konstrukcija pretendē uz astotā pasaules brīnuma titulu.

Greznā Kataras pērle (The Pearl-Quatar)

Ikoniskais pilsētas attīstības objekts atrodas 32 kilometru garā piekrastē pie Dohas rietumu līča. Aptuveni četrus kvadrātkilometrus plašā, mākslīgi izveidotā sala atpūtnieku vidū ir iecienīta savas elegances dēļ.  Kataras pērle ir unikāla mākslīgā sala, jo tās forma atgādina pērļu virkni, tā tika uzcelta pērļu niršanas vietā. Sala sastāv no 12 apgabaliem un katrs izceļas ar savu unikalitāti. Pērlē atrodamas jahtu piestātnes, ekskluzīvas mājas un starptautiski pazīstamas viesnīcas. Tas ir arī pirmais zemes gabals Katarā, kas ir pieejams īpašumā arī ārvalstu pilsoņiem, ne tikai vietējiem. Šajā salā dzīvo aptuveni 12 000 iedzīvotāju.. Pērle sniedz ekskluzīva kūrorta šarmu, un šī vieta viennozīmīgi ir apmeklēšanas vērta.

Amvejas salas, Bahreina (Amway Islands, Bahrain)

Salu kopiena, kas izceļas ar dinamiku un dzīvību. Amveju mākslīgās salas ir cilvēku radītas un atrodas 11 kilometru attālumā no Manamas pilsētas, Bahreinā. Izveidota gan tūristiem, gan vietējiem iedzīvotājiem, salu ieskauj debeszilie ūdeņi un tajā apmetušies cilvēki no dažādām kultūrām. Tā arī  saplūst ar ūdensceļiem un lagūnām, kas savienotas ar jūru. Sākotnēji tika radīts krastmalas īpašumu projekts, lai ārzemnieki varētu iegādāties īpašumus, bet tagad sala jau ir kļuvusi par funkcionējošu pilsētu.  2002. gadā salu kopienas infrastruktūras projekts izmaksāja 1,5 miljardus dolāru. Mierīgs dzīvesveids perfektā līdzsvarā ar Manamas pilsētas rosīgo vidi ir Amveju salu ikdienas dzīves neatņemamā sastāvdaļa.

Monreālas Notre-Damas sala (Montreal's Notre-Dame Island)

Sala, kas uzskatīta par Kanādas apslēpto dārgumu, ir būvēta no iežiem, kas iegūti Monreālas metro sistēmas būvniecībā 1965. gadā. Būvniecībai izmantotas vairāk kā 15 miljoni iežu tonnas. Lai arī pavisam citādāka, kā iepriekš aprakstītās, tā izceļas ar bagātīgu vēstures mantojumu. Salā ir Formulas 1 Grand Prix trases mājvieta, kas tika izbūvēta 20. gadsimta 60. gados.. Salā atrodas arī dažādi kazino, slidotavas, aizrautīgas atrakcijas tūristiem. Notre-Damas sala piedāvā dažādas ūdens aktivitātes visu gadu, kā arī tās vidienē ir izveidots lielākais mākslīgās airēšanas baseins Ziemeļamerikā. Ar ikgadējiem karnevāliem ziemā un dzidriem ezeriem vasarā, sala ir piemērota gan mierīgas atpūtas piekritējiem, gan piedzīvojuma gara meklētājiem. 

Atpūtas cienītājiem tiek piedāvāts pavisam jauns seriāls "Ceļot paradīzes salu", kura pirmizrāde būs skatāma 2020. gada 3. jūlijā kanālā "National Geographic". Trīs aizraujošās sērijās tiks attēlota "Ocean Cay MSC Marine Reserve" salas veidošana divu gadu garumā, kura pirmo reizi tūristiem tika atklāta 2019. gada decembrī. Skatītājiem būs iespēja apskatīt jūras ekosistēmas atjaunošanu, infrastruktūras izbūvi, piestātnes būvēšanu kuģiem un vairāk nekā 7000 koku un krūmu stādīšanu apkārt salai. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12490416sec.