Maču Pikču turpmāk uzņems mazāku ceļotāju skaitu dienā

Maču Pikču, senā inku pilsēta Dienvidamerikas valstī Peru, ir viena no visapmeklētākajām pasaules aizsargājamām teritorijām. Katru gadu šo noslēpumiem tīto vietu apmeklē ap 700 tūkstošiem tūristu.

Tomēr pandēmijas dēļ arī šis populārais tūrisma objekts tika slēgts un darboties atsāks tikai jūlija otrajā pusē. Peru valdība paziņojusi, ka turpmāk dienā Maču Pikču oficiāli uzņems 2,244 apmeklētājus, kas ir par 50 % mazāk, nekā līdz šim.

Kas interesanti - jaunajiem ierobežojumiem nav saistība ar koronavīrusu - tā ir daļa no pasākumiem, ko Kultūras ministrija bija iecerējusi veikt jau līdz pandēmijas sākumam. Šos ierobežojumus ir ieteikuši starptautiskie eksperti, lai izvairītos no Peru izcilā "dārgakmens" pakāpeniskas pasliktināšanās, ko veicina lielais tūristu skaits. Pirms pandēmijas Maču Pikču mēdza uzņemt 2000 līdz 3000 apmeklētāju dienā, bet karstākajā tūrisma sezonā apmeklētāju skaits sasniedza 5000.

Maču Pikču (Machu Picchu jeb "Vecais kalns") ir Inku impērijas cietoksnis, kas paceļas 2400 metru augstumā virs jūras līmeņa. Tas atrodas kalnos virs Urubamba Ielejas Peru, 80 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Kusko. Maču Pikču ir Inku impērijas pazīstamākais simbols.

Cietoksnis tika uzcelts ap 1450. gadu, bet tika pamests vairākiem simtiem gadu, kad Dienvidamerikā ieradās spāņu konkistadori. Gadsimtiem aizmirsts, tas saņēma pasaules mēroga uzmanību, kad 1911. gadā to atklāja amerikāņu vēsturnieks Hirams Bingams. Kopš tā laika Maču Pikču ir kļuvis par populāru tūristu apmeklēšanas vietu.

1981. gadā tas tika pievienots UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam. Tas arī atzīts par vienu no Septiņiem jaunajiem pasaules brīnumiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.05923414sec.