10 lietas, kas ir jāizdara Budapeštā

Mazliet no Vīnes, mazliet no Parīzes un Ļvovas. Tomēr visur ir ungāri, kuru valoda ir tik pārsteidzoši nesaprotama, ka klausīties to var līdz bezgalībai. Šeit ziema ir maiga, gulašs ir biezs, bet dzīve ir viegla un aizkustinoša. 

1. Pirmām kārtam ir jāiekož. Ir jāsāk ar gulašu, zupu no liellopu gaļas, kartupeļiem un dārzeņiem. Labs gulašs ir tik biezs, ka karote tajā noteikti stāv. Nogaršojot gulašu, ir jāieēd paprikāžu, ragū no liellopu gaļas un papriku. Paprikāžu parasti pasniedz katliņā no maizes. Ja Jūs pēkšņi esat Budapeštā bez draugiem, Jūs to noteikti nožēlosiet, jo vienam tādas porcijas apēst nav iespējams.  

2. Jāpastaigājas gar Donavu, šķērsojot to pāri visiem tās tiltiem. Ļoti ātri var pārliecināties, ka zilgana Donava ir tikai dziesmās, bet dzīvē dzeltenīgi-pelēcīga. Noejiet krastā Belgradas krastmalas rajonā un pasūtiet glāzi ar vīnu vienā no vietējiem restorāniem ar skatu uz Donavu. Izbaudot vīnu, pasapņojiet par to, ka brīvu vietu čemodānā Jūs piepildīsies ar mazām pudelītēm, uz kurām ir rakstīts Tokaji Aszu 6 Puttonyos (vislabākais tokāju vīns). 

3. Turpiniet ekskursiju pa tiltiem, apmeklējot Margitas salu. Ungāri saka, ka mīlestība sākas un beidzas Margitas salā, jo tieši šo vietu apmeklē visi iemīlējušies pārīši. Bet vietējie nāk uz šejieni sportot vai vienkārši atpūsties. 

4. Salīdzinot ar milzīgu neogotiskā stila Ungārijas parlamenta ēku, Vestminsteres abatija liekas pavisam maza un niecīga. Tālāk dodieties uz kādu nelielu pilsēyas kafejnīcu un pasūtiet saldās kūkas. Baudot kūkas ar stipru kafiju, noteikti apskatiet apkārtējos cilvēkus: studenti un saksofonisti-iesācēji, mākslinieki, kuri nekur nesteidzas. Ja paveiksies, tad ejot ārā no kafejnīcas, var satikt indieti, kurš atskaņo Mocarta darbus uz pudelēm ar ūdeni. 

5. Kad paliek tumšs, ir jāaiziet uz krastmalu, kura atrodas netālu no Vigado laukuma un jānopērk biļete uz mazo kuģīti. Uz kuģa klāja, piemaksājot par zviedru galdu, var labi paēst, skatoties uz nakts Budapeštu, kas ir apgaismots ar violetas, rozā, dzeltenas un gaiši zilas krāsas lukturiem. 

6. No rīta ir jādodas pastaigā pa visgarāko pilsētas ielu – Andraši prospektu (2,5 km garš). Šis prospekts ir brīnišķīgs bulvāris, kas ir apbūvēts ar dārgām, pelēkbaltām savrupmājām.  

7. Atrodoties Budapeštā, nedrīkst aizmirst par Sečeni termālajiem baseiniem, kas ir lielākie Eiropā. Šajā kompleksā ir baseini zem klajas debess un zem jumta ar ūdens temperatūru no +15 līdz +40°C, kā arī saunas. Peldkostīmu var izīrēt vietējā nomā. Cik patīkami ir pārvietoties no viena baseina uz otru, skatīties zilajās debesīs un just kā skumjas pamet dvēseli, bet slimības – ķermeni.  

8. Noteikti ir jāuzkāpj Budas kalnā pastaigāties pa bruģētām ieliņām, paskatīties uz Matiaša katedrāli, Karaļa pili un Zvejnieku bastionu. Pēc tam apmesties nelielā bāriņā, pasūtīt alu ar sardelēm un tikai tad apskatīt alas.  

9. Tālāk ir jādodas uz centrāltirgu, lai paskatītos un nopirktu Salami desas, ar kurām tirgus ir izrotāts kā ar Ziemassvētku rotājumiem.  

10. Vienmēr ir jābūt uzmanīgiem, jo ungāri bieži var piekrāpt vai apšmaukt, protams, ne aiz ļauna prāta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56532693sec.