Dažas lietas par Tunisiju

Lieliskas smilšainas pludmales, jūras zilgme, veselīgs sāļš gaiss un zilas debesis ... Droši vien daudzi no Jums kaut vienreiz sapņo pagulēt gigantiskas palmas ēnā, izbaudīt kokosrieksta maigo piena garšu vai vienkārši vēlas izjust paradīzes atmosfēru. Tas ir iespējams Tunisijā!  

Kas Jūs sagaida?  

Daudzi cilvēki, kas nekad nav bijuši Tunisijā, uzskata, ka, izņemot plašu tuksnesi, kamieļus un karstu sauli, Tunisijā nekā nav. Jūs maldaties! Šī valsts piedāvā lieliskas aktīvās atpūtas iespējas – pludmales, golfa laukumus, ekskursijas, sērfingu u.c. Klimats Tunisijā ir mērens: piekrastes rajonā – subtropu, bet dienvidu rajonos – tropu klimats. Vasarās gaisa temperatūra nepārsniedz +40°C un piekrastes rajonos vēsums un zems mitruma daudzums padara klimatu par patīkamu.  

Ekskursijas  

Noteikti apmeklējiet sekojošas ekskursijas:           

Safari: Berberu apmetnes, senā Eļdžemas pilsēta, Āfrikas eksotiskie dzīvnieki, vizināšanās ar kamieļiem, vizināšanās ar džipiem pa serpantīna ceļiem diez vai atstās Jūs vienaldzīgus. 

Tunisa-Karfagēna-Sidi-Bu-Saida: Šī ekskursija ir tā saucamā laika mašīna, kas palīdzēs atgriezties vēsturē, sajust kara laikmeta garu, apskatīt muzeju zem klāja debess, pastaigāties pa arheoloģijas parku un romantisko Sidi-Bu-Saida pilsētiņu.  

Tunisijas virtuve 

Ja Jūs esat nolēmuši iepazīties ar Tunisijas nacionālo virtuvi, Jums ir jādodas ekskursijā ar nosaukumu “Folkloras vakars”. Pirmais ēdiens, ko Jums piedāvās, visticamāk būs asa mērce no sarkaniem pipariem un olīveļļas, ķiplokiem, pētersīļiem un ķimenēm. Šī mērce lieliski izsauc apetīti!  

Tālāk seko “firma ēdieni” – cepta auna gaļa ar citronu sulu un piparmētru un mannas putra ar gaļu, dārzeņiem un ļoti asu tauku mērci, kuru sauc par “kus-kus”.  

Bez tam ir iespējams pasūtīt svaigi izspiesto apelsīnu vai vīnogu sulu un minerālūdeni no avotiem. Ja sagribēsiet kaut ko stiprāku, palūdziet Celtia markas alu vai vietējo džinu no vīģes koka.  

Musulmaņu paražas 

Musulmaņu paražas praktiski neskar atpūtniekus. Dažas problēmas rodas tikai ramadāna laikā, kad veikali, kioski, bankas un pasts strādā tikai līdz puksten 12:00. 

Apģērbs 

Labāk izvēlēties kokvilnas drēbes, kas pasargās Jūs no karstās Tunisijas saules.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68224001sec.