Atklāj Pireneju kalnos ieskauto pilsētu

Pau (Francija) ir vienkārša pilsēta ar vienkāršu vārdu. Šī Pireneju kalnu ieskautā pilsēta, kas izrunājas kā „po” bija karaļa Henrija IV dzimšanas vieta, kas kļuvusi par pieturas vietu Tour de France velosacīkšu laikā, un tā pretendē uz popularitāti. 

Ātrs skatiens uz Pau atklāj, ka te nav nekā, kas mocītu cilvēka sajūtas vai varētu nosūtīt cilvēku mājās ar kliedzošām uzslavām par šo pilsētu. Šī nav vieta, kurā būtu pilns ar augtas klases bāriem vai kultūras centriem. Muzeji ir neizteiksmīgi, vecpilsēta ir pārāk maza, lai iedvestu bijību, un arhitektūra lielā mērā atgādina 1960-to un 70-to gadu arhitektūru, turklāt dažas no vecpilsētas ēkām atrodas avārijas stāvoklī.  

Tūristiem, kas tur meklē ideālu vietu, lai apstātos izbrauciena laikā pa Franciju, būs tik pat viegli pabraukt garām šai vietai kā palaist garām tās īso vārdu kartē. Tomēr kaut kas šajā vietā ir – te var atrast noteiktas ērtības tās jaunajā populācijā – neliela, draudzīga pilsēta ar negaidītiem pārsteigumiem.  

Kaut arī šī pilsēta var nebūt iekļauta daudzu tūristu dienas kārtībā kā „karstais punkts”, ko vajadzētu apmeklēt, Pau ir viena no vislabākajām vietām, lai šeit apmestos jauns ārzemju students vai arī Francijā dzīvojošs svešvalodas pasniedzējs. Tas ir pilsētas veids, kuras izmērs ir piemērots, lai tās iedzīvotāji dzīvotu saticībā, un tai piemīt pietiekoši daudz īpašību, lai šeit paliktu uz dzīvi vismaz uz gadu vai pat ilgāk. Kalna Boulevard des Pyrenees, kas atrodas Pau pilsētā, virsotnes var aizraut skatienu uz ilgu laiku, tā zig-zag-veida horizonts, baltās kalnu virsotnes, kas ziemā klātas ar tīru sniegu. Saulainās dienās kafejnīcās, kas vijas gar Boulevardu, krēsli tiek izvietoti tā, lai apmeklētāja skatiens būtu vērsts uz kalniem. Šeit jaunieši saulesbrillēs nelieliem malkiem dzer kafiju un visu pēcpusdienu pīpē cigaretes.  

Pilsētas dzīves ritmu lielā mērā diktē tās koledža un koledžā studējošie, te ir arī nozīmīga universitāte, kas atrodas tās nomalē. Bāri un naktsklubi regulāri ir pārpildīti ar spilgtiem, smaidošiem, bezrūpīgiem studentiem, kuri pieraduši pie ārzemju mainīguma, cenšoties iejukt pūlī starp aziātiem, amerikāņiem vai citiem eiropiešiem, pretējā vai tā paša dzimuma pārstāvjiem. Aktīva nakts dzīve ir plaši izplatīta vairākās pilsētās, it īpaši tajās pilsētās, kur atrodas lielas universitātes. Nakts klubs ir nakts klubs, nav svarīgi vai tas atrodas Parīzē, Nicā vai Tulūzā, bet Pau piedāvā kaut ko vairāk ikvienam, kam patīk izklaidēties un ik pa laikam ieelpot svaigu gaisu. 

Pau atrodas uz kalna iepretim Atlantijas okeāna Pirenejiem, kā arī šī pilsēta ir apmēram stundas brauciena attālumā no sešiem vai nedaudz vairāk dažādiem mūsdienīgi ierīkotiem slēpošanas kūrortiem, kas piemēroti jebkura līmeņa slēpotājam. Te par slēpošanu ir jāmaksā apmēram par ceturtdaļu mazāk kā slēpojot Alpos. Šeit ir augstas kvalitātes sniegs, izaicinoši sarežģīts kalnu reljefs, mūsdienīgi pacēlāji un gondolas, kā arī šeit tiek piedāvāta atpūta studentiem, līdz ar to, tas ir pieejami jebkuram. Luz Ardiden ir viens no pilsētai tuvākajiem kūrortiem, kurā students par iespēju slēpot visu dienu maksā 15 eiro. Visu dienu slēpot par 15 eiro var arī ārzemju studenti un franču studenti. Kā caurlaides karte kalpo speciāls elektroniskais čips, kas tiek ievietots slēpotāja jakā. Čips automātiski nodrošina samaksu par izmantoto pakalpojumu un katrreiz sniedz jums atlaides 40% apmērā slēpošanai piecos dažādos Franču Pireneju slēpošanas kūrortos. 

Pavasaris un vasara Pirenejos ir vienlīdz patīkama un piemērota kā tūristiem, tā arī klintīs kāpējiem. Kad Pirenejos nokūst sniegs, pelēkās, robotās klintis pārklājas ar īsu, samtainu, zaļu zālīti, kas lielākoties aug augšējos klinšu apvidos. Ielejas izskatās kā paklāji, kas sniedzas no vienas virsotnes līdz otrai, kur pa starpām redzami nelieli līkumoti strautiņi. Jebkurš, kas vēlas pavadīt dienu dodoties augšup pa kalnu, tiks apbalvots ar klusiem un tīriem ezeriem un plašām kalnu ainavām. Atpakaļceļā neaizmirsiet piestāt pilsētā, lai nobaudītu tā saukto brebis – no vietējo aitu piena gatavoto sieru, tā garša ir nedaudz sāļa un tas tiek aptriepts ar vislabākās kvalitātes ķiršu ievārījumu. Zemnieki pārdod šos pašu gatavotos sierus, izvietojot savas tirgotavas gan ceļa malās, gan mazās pilsētiņās, kas atrodas kalnu ēnā. Pau tuvumā atrodas ne tikai slēpošanas kūrorti un kalnu virsotnes. Šī pilsēta atrodas netālu no lieliskām sērfošanai piemērotām vietām un pludmalēm. Turklāt, tā atrodas netālu no divām franču metropolītēm – Bordo un Tulūzas, kā arī pludmales pilsētas Biarrices, kas ārzemnieku ausīs skan tik pazīstami, kaut gan šķiet tik patīkami atbrīvota no amerikāņu tūristiem. Iespējams šis fakts ir tieši tas, kas var iepatikties Francijas dienvidrietumos. Amerikāņu vidū tā nav pazīstama kā tūristu ceļojumu mērķis, tādēļ tūristi nav kaitējuši tās kultūrai, kā, piemēram, tas ir Parīzē vai kādā citā pilsētā. Valodā nav iejaukusies angļu valoda, kā tas ir Parīzē vai kādā citā lielākā Francijas pilsētā. Dažādi bistro un ceptuves, kas atrodas te, ir kaut kas īpašs un autentisks, tāpat kā ikdienas dzīve.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24607205sec.