Dodies iepazīt īru skarbo dabu uz Donegala (Donegal) [1]

Donegala atrodas Īrijas ziemeļos, Donegalas līča piekrastē. Kādreizējais ķeltu ciematiņš tagad ir Ulster provinces Donegalas grāfistes pārvaldes rezidence. Bieži vien saka, ka šī vieta ir Īrijas „Aļaska”. Šeit atrodas arī vislielākais Īrijas nacionālais parks – Glenveagh nacionālais parks, kurā ietilpst kalni, meži, purvi un ezeri (teritorija aizņem 140 kvadrātkilometrus). Nacionālais parks ir iecienīta vieta atpūtai brīvā dabā, īpaši to iecienījuši ir makšķernieki, putnu vērotāji. Glenveagh parkā var ieraudzīt daudz retas augu un dzīvnieku sugas, kā arī šeit ir izveidots staltbriežu parks. Parkā ir arī divi kalni, proti, Errigal (752m) un Slieve Snaght (683m). Pastaigu cienītājus šeit sagaida arī speciāli izstrādāti tūrisma maršruti.

Apskates vērta noteikti ir Donegalas pils, kas reizē ir nacionālais piemineklis, un atrodas uz klints. Pils bijusi karaļa Tir Chonaill, O’Donnell ģimenes dzīvesvieta. Pils, kas 1610. gadā kļuva par pārvaldnieku namu, tagad ir restaurēta.

Tāpat interesanta apskates vieta ir Donegal Abbly franciskāņu klosteris, kas celts 15.gadsimtā un atrodas pie Eske upes.

Jauka atpūta noteikti sagaidīs piedzīvojumu centrā Donegal-Adventure-Centre, kur tiek piedāvāta jāšana ar zirgu, golfs, teniss, Bodyboarding, orientēšanā, sērfošanas, zvejošana, kalnā kāpšana.

Sīkāka informācija: www.donegal.ie

Glenveagh nacionālais parks: www.glenveaghnationalpark.ie

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 liga 11/19/2008 18:00 loti loti skaista ainava ka griba man pasai tur but

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43618798sec.