Čīles Horna rags piedāvā pasaules malas sajūtu

Dienvidamerikas Ugunszemes rietuma daļa pieder Čīlei un te atrodas kontinenta galējais punkts Hornas rags, ko jūras braucēji gandrīz visos gadsimtos ir nolādējuši. Arī mūsdienās šis kontinenta nostūris ir mežonīgs un gandrīz nepieejams, taču tūristi vēlas tur pabūt un atzīmēties, ka ir sajutuši pasaules malas sajūtu.

Čīles izrobotā krasta līnija ir 5 100 km garumā no Peru līdz Ugunszemes salai Isla Hornos (10 km2 liela platība), kur arī atrodas Hornas rags. No ģeogrāfiskā viedokļa kontinenta tālākais punkts ir Djego Ramiresa sala, kas ir apmēram 100 km tālāk no Isla Hornos, taču pasaules grāmatās par Dienvidamerikas galējo punktu uzskata tieši Hornas zemes ragu.

Parasti šajā vietā ir stiprs vējš ar lietu un tūristi, kas ierodas ar armijas gumijas motorlaivām ar vietējās kruīzu firmas Cruceros Australis palīdzību ir pamatīgi izmasēti. Vēja ātrums te var sasniegt arī 265 km/h, tāpēc bieži vien tūristi ir spiesti gaidīt vairākas dienas, lai dotos ceļojumā uz Hornas ragu, kas ir kļuvis slavens ar vairāku piedzīvojumu rakstnieku palīdzību, piemēram, Žils Verns vai Edgars Allen Poe. Horna rags ir kļuvis par pasaules literatūras klasiku un leģendu.

Pirms Panamas kanāla izbūves, tas bija vienīgais jūras ceļš, lai apceļotu Ameriku. Magelāna jūras šaurumu jūrnieki izmantoja nelabprāt, jo tas bija bīstams straumju un šauruma dēļ. Taču Hornas raga tuvumā ir gājuši bojā vismaz 800 kuģi, ko var uzskatīt par pasaules lielāko kuģu kapsētu. Šajā vietā satiekas Atlantijas un Klusais okeāns, veidojot stipras straumes, un katru gadu 280 dienas Hornas raga tuvumā valda vējš un lietus. Briesmīgākie laika apstākļi ir no marta līdz novembrim, tāpēc tūristu sezona ir no decembra līdz martam. Taču uz salas var piedzīvot visus 4 gadalaikus vienas dienas ietvaros.

Hornas rags ir jau pielāgots tūristu uzņemšanai, lai tie ar trepju palīdzību aizsniegtu Hornas raga 250 metrus augsto bazalta klints virsotni. Salas augstākā virsotne ir 424 metrus augsta. Uz Isla Hornos atrodas jūras bāka ar nelielu dzīvojamo māju, baznīca un liels tērauda monuments putna Albatrosa izskatā par piemiņu noslīkušajiem jūrniekiem. Leģenda stāsta, ka jūrnieku dvēseles pārvēršas šajos putnos. Uz salas dzīvo viena ģimene, kura tūristiem pārdot pasta kartiņas un uzmana svešus kuģus Čīles militāro spēku uzdevumā. Katru otro mēnesi ģimene saņem svaigus produktus, ko pasūta internetā un piegādā Čīles militārie kuģi.

Hornas raga tūristi par savām izjūtām izsakās līdzīgi, ka “tur pabūt ir iespaidīgi, taču ne ilgi”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11054587sec.