Times izvēlējies sešas visromantiskākās pilsētas

Romantika jau nebeidzas ar Svētā Valentīna dienas aiziešanu, un neviens jau negaidīs atkal vienu gadu, lai varētu izjust savu romantiku. Ne reti februāris tiek uzskatīts arī par visromantiskāko gada mēnesi. Plaši zināmais izdevums Times ir izvēlējies savas visromantiskākās pilsētas, ko iesaka arī apskatīt ceļotājiem.

Par visromantiskāko pilsētu ir nosaukta Somijas galvaspilsētā Helsinki. Pilsēta ir pilna ar pārsteigumiem. Vietām tā var atgādināt arī Romu, īpaši ar savām kafejnīcām, bet dažviet arī Sanktpēterburgu ar savām maigi zilajām un dzeltenajām neoklasicisma stilā celtajām ēkām. Taču Helsinki ir jauka vieta gardēžiem. Skandināvu virtuve iepriecinās vīriešus, jo izceļas ar lielām porcijām un daudzveidību. Times iesaka brokastis baudīt kafejnīcā Café Success, kur pārdod gardas bulciņas. Turpretī interesantus suvenīrus var iegādāties Design Forum Finland. Interesantu maltīti „ jaunās ziemeļu virtuves” stilā var baudīt restorānā Olo, bet pats romantiskākais restorāns varētu būt Savoy. Romantiskai nakšņošanai iesaka viesnīcu Hotel Glo.

Beļģijas galvaspilsētu Briseli varētu uzskatīt par romantisku, kaut vai tāpēc, ka šeit visur pārdod šokolādi. Galvenais „šokolādes laukums” - Place du Grand Sablon ir pārpildīts ar mazām tirgotavām, kuras spēs iekārdināt ikvienu. Piemēram, Pierre Marcolini pārdod šokolādi ar īpašām piedevām, bet Wittamer piedāvā pilsētā visgaršīgākās bulciņas. Iesaka apmeklēt Kakao un šokolādes muzeju (ieeja 3 eiro), kur piedāvā iepazīties ar saldumu vēsturi pat no acteku laikiem. Turpretī romantiskas vakariņas var baudīt Bleu de Toi, vai arī Goupil le Fol, kur mūziku var pasūtīt speciālā plašu automātā. Romantiskai nakšņošanai iesaka klasiskā stila viesnīcu Stanhope Hotel.

Vēl kā romantisku vietu Times atzīmē, Francijas pilsētu Biarica (Biarritz), kas līdz Napoleona ienākšanai bija tikai neliela ostas pilsētiņa. Pārvēršoties par modernu kūrortvietu ar skaistām terasēm, tā ir kļuvusi par ideālu un iecienītu vietu medusmēneša pavadīšanai. Relaksācijai un sevis palutināšanai iesaka apmeklēt Miramar Spa. Turpretī uz līdzās esošo pilsētiņu Bayonne iesaka doties, lai izbaudītu reģiona labāko un visplašākā asortimenta šokolādes piedāvājumu - Atelier du Chocolat. Nakšņošanai var izvēlēties Hotel Beaumanoir, bet jūras veltes visgardākās esot restorānā Chez Albert.

Pilsēta, kura tiek raksturota ar apelsīniem un sievietēm jau sen ir bijusi iecienīta vieta romantiķiem un dzejniekiem. Par visromantiskāko Spānijas pilsētu tiek dēvēta Sevilja. Pilsēta ar savām strūklakām un savdabīgo arhitektūru ir jauks nedēļas nogales romantiskā ceļojuma galamērķis. Sevilja saistās arī ar tādiem literāru sacerējumu varoņiem kā Karmena un Dins Džuans. Gardu maltīti romantiskā gaisotne var ieturēt La Albahaca, bet nakšņošanai iesaka dizaina viesnīcu Sacristía de Santa Ana.

Austrumu romantika ceļotājus sagaida marokāniešu pilsētā Fēsa (Fez). Pilsētā ir ietīta īstā senatnes aurā, un dažkārt pat šķiet, ka tā nepazīst automašīnas. Ceļotāju misija ir ēst, dzert un gulēt. Nakšņošanai iesaka viesnīcu Riad Louna, kur tās īpašnieki ir pacentušies darīt visu, lai klienti justos ērti un komfortabli. Turpretī pilsētā gardu maltīti noteikti piedāvās restorāns Dar Anebar.

Itālijā ir daudz jauku un romantisku pilsētiņu, taču viena no visjaukākajām ir Sjēna (Siena). Mājīgas ieliņas un pagalmi, bet gardu maltīti piedāvā restorāns Al Mangia, kas piedāvā klasiskos toskaniešu ēdienus. Nakšņošanai Times lasītāji iesaka Palazzo Ravizza.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16104817sec.