Riodežaneiro karnevāls nozīmē – samba, ekstāze un sekss

Brazīliešu karnevāls ir slavens visā pasaulē, kad neskaitāmas samba deju skolas cīnās par uzvaru. Kopš piektdienas, 20.02.2009, Riodežaneiro ir karnevāla ritmos un simtiem tūkstoši brazīliešu un tūristu iejūtas dejas taktīs. Piektdien karnevāla ķēniņiene Momo saņēma no pilsētas mēra zizli un tas bija signāls, ka krāšņā ballīte ir sākusies. Svētdien un pirmdien divpadsmit labākās samba skolas cīnīsies par labākās statusu. Puskailās dejotājas krāšņos kostīmos iedvesmo skatītājus un nobur fotogrāfus ar erotiskiem skatiem. Gandrīz 90000 karnevāla biļetes stadionā ir pārdotas par 1000 ASV dolāriem gabalā. Galvenā vieta Sambódromo ir vairāk domāta komerciāliem pasākumiem, kur karnevāla programma ir stingri iestudēta un organizēta.

Taču karnevāla gājieni „Bloco Partys” notiek daudzos Riodežaneiro kvartālos, kas bieži vien ir zināmi tikai vietējiem iedzīvotājiem. To popularitāte sit augstu vilni, jo priekšnesumi nav tik samāksloti un vairāk akcentē reālo brazīliešu viesmīlību. Samba kostīmos dejo ne tikai jaunas sievietes, bet arī gados vecākas kundzes. Karnevāla laikā tiek nemitīgi flirtēts.

Karnevāls brazīliešiem nozīmē ielas brīvību, kas ļauj katram indivīdam demokrātiski izpaust savu māksliniecisko būtību vai politisko protestu humora veidā. Sešu miljonu lielpilsēta nav vienīgā vieta, kur notiek karnevāls, bet arī citās pilsētās notiek ievērojami karnevāla gājieni. Piemēram, Paraty pilsētā grupa "Bloco de Lama" iejutās alu cilvēku statusā, noziežoties ar mālu. Pilsētā Recife, kas atrodas valsts ziemeļaustrumos, karnevāla gājienā "Galo da Madrugada" piedalījās vairāk nekā viens miljons dalībnieku un tiek uzskatīts par lielāko karnevālu pasaulē. Tas ir aizsācies 17.gadsimtā, kad vergi saņēma tiesības pāris dienas gadā nodoties brīvības sajūtai un dziesmās kritizēt savus saimniekus. Tādā veidā tika novērstas vergu sacelšanās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36288404sec.