Ekvadora ir Humbolta un dabas tūristu sapņu zeme [1]

Ekvadoru var droši saukt par mūsu planētas dabas pērli, jo uz pasaules nav ne vienas citas valsts, kas atrastos tropu platuma joslā ar tik augstiem Andu kalniem. No Klusā okeāna piekājes līdz 6267 metru augstajai Čimboraso virsotnei Dievs ir radījis bagātīgu floru un faunu. Ekvadora piedāvā džungļus, siltu okeānu, glečera ledājus un aktīvus vulkānus Andos, bet pasaules ievērību ar Darvina atklājumu ieguva Galapagu salas.

Tā kā Ekvadora atrodas uz ekvatora, tad klimata izmaiņas ir minimālas, taču tās ir atkarīgas no ģeogrāfiskā stāvokļa, piemēram, Andu kalnos ir lielas temperatūru svārstības starp dienu un nakti. Andu kalnos lietus sezona ir galvenokārt no novembra līdz maijam, bet Klusā okeāna piekrastē lietus sezona ir galvenokārt no februāra līdz aprīlim. Galapagu salas iesaka apmeklēt tieši jūlijā, augustā un decembrī. Amazones zemienē valda tropisks klimats, bet lielākais nokrišņu daudzums ir no jūnija līdz augustam.

Dabas bagātības vilina dabas tūristus, kuri dodas kalnu pārgājienos, lai nakts tumsā vērotu tālumā esoša vulkāna darbību. Galapagu salas atrodas apmēram 1000 km no Ekvadoras un tām ir vulkāniska izcelsme – 13 lielākas salas un vairāk nekā 100 mazu salu. Salas apskalo Humbolta aukstā straume, tāpēc klimats šeit nav tik karsts, kāds būtu gaidāms ekvatora tuvumā. Galapagu salas ir kļuvušas slavenas pateicoties Darvina revolucionārajai teorijai par sugu izcelšanos, jo tieši šeit zinātnieks ieguva apstiprinājumu savai teorijai. Šīs salas pieder bruņurupučiem, vētras putniem, jūras lauvām, pingvīniem un leguāniem . Darvins šīs salas ir nosaucis par ‘’evolūcijas laboratoriju’’, jo šeit radības ir izdzīvojušas pēc stiprākā principa. Uz Santakrusa salas atrodas Čarlza Darvina pētniecības institūts. Galapagu salas pieder UNESCO dabas mantojumam un ir lielākais jūras rezervāts pasaulē. Dabas pētniekiem un nirējiem šīs salas ir ‘’gardākais kumoss’’ uz mūsu zemeslodes.

Tūristu interese saistās ar UNESCO pilsētām – Kito (Quito) un Kvenka (Cuenca), kas ir celtas spāņu koloniālajā laikā starp 17 un 18 gadsimtu. Amazones zemienē var iepazīties ar indiāņu dzīvi, kuri arī mūsdienās nepaļaujas modernās civilizācijas labumiem, bet gan dzīvi saskaņā ar dabas likumiem. Tūristi šajos reģionos nokļūst ar laivām un upju kruīzu kuģiem. Andu rietumu nogāzēs gandrīz 2000 km garumā ekvadorieši aktīvi iekopj lauksaimniecības zemes, bet pašā piekrastē ir romantiski līči starp smilšakmens klintīm. Manabi provincē starp jūniju un septembri piekrastē var novērot vaļus.

Ekvadora 2000.gadā ir apstiprinājusi ASV dolāru par oficiālo maksāšanas līdzekli, kas valstī būtiski samazināja inflāciju. Tūrisma ministrija ir apstiprinājusi ilgtspējīgā tūrisma programmu ''Plandetur 2020’’, kas paredz dabas un indiāņu kultūras saglabāšanu un attīstību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 zellis 03/22/2010 12:54 Peru un Bolivia arii tropu valstis un tur ir veel augstaaki kalni.Pirms raksti, ieskaties vismaz kartee.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.2579sec.