Tikai pirms 35 gadiem Butānā ieradās pirmie tūristi

Butānas karaliste ar galvaspilsētu Thimphu pirmos tūristus uzņēma tikai 1974.gadā, bet līdz tam bija pilnīgi norobežojusies no ārpasaules. Vairākus gadu simteņus Himalaju valstiņa starp Indiju un Tibetu dzīvo pēc budistu un hinduistu tradīcijām. Valsts pēc platības ir gandrīz tikpat liela kā Igaunija un to apdzīvo apmēram 700000 - 800000 iedzīvotāju. Galvaspilsēta atrodas 2,6 km augstumā un tajā dzīvo apmēram 70000 iedzīvotāju ar dažiem luksoforiem, divām degvielas stacijām un vienu kinoteātri.

Butāna apvieno reliģijas un dabas skaistumu. Lūgšanu karogi plīvo vējā un krāšņie klosteri ir atraduši vietu dziļi mežos, kur ceļotājam jāmēro ceļš augstu kalnos. Vietējie iedzīvotāji savu valsti sauc par ‘’Pērkona pūķa valstību’’, bet sveicinās savā starpā ar vārdu ‘’ Kusuzangpo‘’. Butāna var lepoties ar savu elektroenerģiju, ko arī eksportē, bet daudzos ciemos to nepazīst. Izglītība un medicīna valsts iedzīvotājiem ir bez maksas.

Butānas monarhija nevēlas masu tūrismu, tāpēc nosaka stingrus nosacījumus tūristu apciemojumam. Vietējie likumi nosaka, ka svešzemnieki valsti drīkst apceļot tikai grupās. Vismaz diviem cilvēkiem ir jābūt grupā. Mūsdienās retais pasaules tūrists iegriežas šajā valstī - vidēji 20000 gadā. Tūristam vienā dienā ir jāiztērē obligātie 200 ASV dolāri, jo ceļojumi tiek saskaņoti galvenokārt tikai ar vietējo ceļojumu aģentūru starpniecību. Labākais ceļošanas laiks ir no novembra vidus līdz martam. Šo valsti ir iecienījuši motociklu tūristi, kur Butānas ceļi piedāvā uz vien kilometra 10 līkumus. Daudzi tūristi vēlas apmeklēt Taktsang klosteri jeb Tīģera ligzdu, kas atrodas 3 km augstumā un ir pieejams tikai kājām.

Sīkāka informācija: www.tourism.gov.bt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Grand Palace Hotel
,


Riga Islande Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.71798897sec.