Eiropas bākas pamazām pārtop par viesnīcām

Vēsturiski bākas spēlēja ļoti svarīgu lomu jūrasbraucēju dzīvē, palīdzot nokļūt krastā. Tagad to laiks ir tā teikt „aizgājis”, un jau kopš 1990.gadiem tās ir izkonkurējusi automātiskie raidītāji. Bākas ir zaudējušas savu aktualitāti, daļa no tām pārgājusi uz automātisko režīmu, bet citas tika nojauktas vai pamestas. Patlaban bākas piedzīvo savu atdzimšanu, taču pavisam jaunā kvalitātē, proti, kā naktsmītnes tūristiem, kuri vēlas izbaudīt netraucētu atpūtu.

Bāka – tā ir lieliska izvēle atpūtai pie jūras. Visbiežāk telpas tiek piedāvātas bākas skatu kotedžā, kur var gan atpūsties vienatnē, gan kopā ar ģimeni.

Piemēram, Haugegla bāka, kas atrodas netālu no Smola (norvēģu Smola salā) piedāvā atpūtu pašā bākā, kur var apmesties vienlaicīgi 10 personas, un pat ir numurs jaunlaulātajiem.

Dažās bākās var dzīvot pilnīgā vienatnē. Piemēram, Porer bākā (Horvātijā), kas ir uzcelta 1833.gadā un atrodas Istrijas dienvidrietumu piekrastē. Bāka ir uz salas, kura ir 80 metrus gara un 2,5 kilometrus no sauszemes (līdzās Premantura). Visu salu var apiet vienas minūtes laikā. Līdz salai viesus nogādā bākas uzraugs. Par papildus samaksu tūristi var doties ekskursijā uz cietzemi vai kopā ar vietējiem zvejniekiem zvejā.

Turpretī bākai, kas atrodas pie Corsewall, Skotijas pilsētas Kirkcolm ziemeļos, piemīt 1815.gada šarms un romantika. Bākā atrodas grezns restorāns, kuru var apmeklēt ne tikai bākas iemītnieki, bet arī tūristi, kuri brauc garām. Cenas ir sākot no 83 eiro vienai personai par nakti līdz 463 eiro par trīs naktīm vasaras sezonā, atkarībā no izvēlētā apartamenta un nedēļas dienas. Bāka piedāvā arī īpašu numuriņu jaunlaulātajiem, bez tam var sarīkot arī laulību ceremoniju.

Somijā, Igaunijā, Zviedrijā, Horvātijā, Francijā, Lielbritānijā, Īrijā – bāku daudzums ar katru gadu aizvien vairāk pāriet tūristu rīcībā, kā arī atpūtnieku vēlēšanās pavadīt savas brīvdienas bākās palielinās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Uzņēmumi


Grand Palace Hotel
,


Park Hotel Latgola
,


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2894311sec.