Kenijā Lamu sala varētu tikt izslēgta no UNESCO saraksta

UNESCO ir gatava izslēgt Kenijai piederošo Indijas okeāna Lamu salu no Pasaules kultūras pieminekļu saraksta. Aizvien vairāk ārvalstnieki, tai skaita daudzas Holivudas zvaigznes, uzpērk, bet pēc tam pārveido vienreizējās vēsturiskās vietas, kas ir pretrunā ar UNESCO likumiem, kas tiek piemēroti objektiem, kas atrodas šīs organizācijas aizsardzībā.

Sala ir slavena ar vienreizējām mājām, kas ir celtas no pārakmeņojušiem koraļļiem pirms vairāk kā 600 gadiem, kā arī ar vēsajiem iekšpagalmiem, daudzajām verandām un ornamentiem rotātām koka durvīm.

UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā šos arhitektūras pieminekļus iekļāva 2001.gadā, taču šis lēmums ne visai iepriecināja vietējos iedzīvotājus. Dzīvojot trūcībā, tie ir priecīgi par katru iespēju nopelnīt – gan kā tūristu gidi, gan pārdodot vai izīrējot mājas.

2006.gadā UNESCO radās ideja paplašināt Lamu salas aizsargājamo teritoriju, kur tiktu iekļauta arī pludmales josla, taču vietējie iedzīvotāji nevēlējās apstādināt salas ekonomisko attīstību un padarīt to par muzeju zem atklātas debess. Arī tagad, kas ir paziņots, ka Lamu varētu tikt izslēgta no UNESCO sarakstiem, vietēji iedzīvotāji dara visu, lai tā tas arī notiktu.

Lamu sala atrodas Indijas okeānā, uz ziemeļiem no Kenijas piekrastes. Sala ir viena no vēsturiski ļoti interesantām vietām, kas atrodas Austrumāfrikas piekrastē. Lamu no sauszemes ir atdalīta ar šauru līci. Sala ir spējusi saglabāt savas īpatnības un kultūras tradīcijas. Viduslaikos sala bija dzīvs tirdzniecības centrs, kas sacentās ar Zanzibāru un bija slavena ar saviem tirgiem. Kopš 1890.gada Lamu atrodās zem britu protektorāta, bet 1963.gadā tika iekļauta neatkarīgās Kenijas sastāvā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49857783sec.