Bolīvijas indiāņi piedāvā jaunas atpūtas iespējas ekotūristiem

Bolīvijas indiāņi piedāvā jaunas atpūtas iespējas ekotūristiem. Viena no Amazones indiāņu kopienām, tacanas, ir atvērusi Madidi nacionālajā parkā savu „patstāvīgo mītni“. Tagad San Miguel del Bala ciemā, kas atrodas 460 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no La Pasas pilsētas, Amazones upes baseina Beni upes krastā dzīvojošie indiāņi, palīdzēs interesentiem iepazīties ar vietējo dabu un šo vietu tradīcijām.

Upe ir vienīgais ceļš, kas savieno šos vietējos pamatiedzīvotājus ar ārpasauli. Tacanas kopienas 45 ģimenes tagad savienos tradicionālo zvejniecību un lauksaimniecību ar jaunu profesiju – tūristu gids. Viņi izmitina savus viesus meža būdās, kas ir pārklātas ar palmu lapām - cabañas.

Viesi varēs izbaudīt nacionālo indiāņu virtuvi, kuras pamata ir "dunusuabi“ - upju zivs, kas gatavota, ietinot augu lapās, uz karstām oglēm. Turpretī vakaros tūristi tiks iepazīstināti ar indiāņu cilts dejām un tradicionālajām ceremonijām.

Šajā reģionā tikai nesen darbu ir uzsākuši tūrisma uzņēmumi, kas vēlas piesaistīt gan vietējos, gan ārvalstu dabas mīļotājus. Tagad arī valdība ir iekļāvusi ceļojumus uz indiāņu kopienām savā tūrisma attīstības plānā, bet projekti tiks īstenoti tikai ar vietējo kopienu piekrišanu.

Jaunā Amazones maršruta īstenošanai, kas pazīstama ar nosaukumu "Autentiskums vēl joprojām pastāv", Bolīvijas valdība plāno piešķirt ikgadu 200 miljonus ASV dolāru, kas ir vairāk, nekā tiek tērēts tūrisma attīstības infrastruktūrai valstī kopumā.

Amazones reģionālās programmas infrastruktūras uzlabošanas ietvaros, kuras mērķis ir piesaistīt Bolīvijai ārzemju tūristus, tiks rīkoti arī gastronomiskie festivāli.

Madidi nacionālais parks tika izveidots 1955.gadā, un tā platība ir 1,8 miljoni kvadrātkilometru. Teritorijā dzīvo tacana, araonas un lekos indiāņu kopienas. Šajā dabas teritorijā ir vairāk nekā tūkstotis dzīvnieku un putnu sugus, kā arī parkā var sastapt no 5-6 tūkstošiem dažādus augu sugas, kas itin labi aug augstumā, kas ir 300 metrus virs jūras līmeņa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45082808sec.