Publicēts pasaules lielāko tūristu lamatu saraksts

Visur pasaulē no tūristiem vēlas izdabūt pēc iespējas vairāk naudas. Prestižais žurnāls Forbes ir apkopojis pasaules lielākās tūristu lamatas.

Eifeļa tornis Parīzē: tiem, kas vēlas uzbraukt tornī augšā, rindā jāgaida vismaz četras stundas. Labāk ietaupīt šo naudu, jo no apakšas Eifeļa tornis izskatās daudz iespaidīgāk.

Fisherman's Wharf piestātne Sanfrancisko: šeit drūzmējas ne tikai jūras lauvas, to dara arī apmeklētāji. Garas rindas, saspiestība un pārmērīgi augsta ieejas maksa. Kā alternatīva tiek ieteikts tuvumā esošais Golden Gate parks.

Gīzas piramīdas Ēģiptē: jau Marks Tvens 1875. gadā rakstīja, ka pie Gīzas piramīdām nav iespējams sadzirdēt paša teikto. Šajā ziņā te nekas nav mainījies, bet varbūt troksnis un cilvēku masas ir vēl lielākas.

Šķībais Pizas tornis Itālijā: pasaules slavenākās arhitektūras kļūdas apmeklējums maksā veselus 15 eiro. Tie, kas var iztikt bez sava foto torņa pakājē, lai labāk apmeklē tuvumā esošo Pizas Botānisko dārzu, kas ir 500 gadu vecs.

Svētā Marka laukums Venēcijā: Venēcija ir apmeklētākā pilsēta pasaulē un no tās kultūras pieminekļiem populārākais ir Piazza San Marko - Svētā Marka laukums. Tur tūristu ir visvairāk, savukārt par kapučīno pārpildītajā laukumā var nākties maksāt pat 8 eiro. Labāk uz savu roku paklaiņot pa Venēcijas šaurajām ieliņām.

Times Square laukums Ņujorkā: slaveno laukumu katru gadu apmeklē aptuveni 35 miljoni cilvēku. Ja kāds vēlas izvairīties no drūzmas, tad labāk apmeklēt Stawberry Fields laukumu Centrālparkā, kas veltīts Džona Lenona piemiņai.

Kapri sala Itālijā: tirkīzzilais ūdens un spožie saules stari padari Kapri par brīnumskaistu vietu, tomēr par to tiek prasīta pamatīga maksa - Kapri ir viena no dārgākajām vietām Itālijā, ko tomēr apmeklē liels daudzums tūristu. Der zināt, ka blakus esošā Iskijas sala ir tikpat skaista.

Vēl pie tūristu lamatām tiek pieskaitīts arī Meksikas pilsētas Kankunas centrs, Trevi strūklaka Romā, Khao San iela Bangkokā, Sultanhamet kvartāls Stambulā, Mykonos sala Grieķijā, Piccadilly Circus laukums Londonā un Blarney pils Īrijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17860413sec.