Vai visi slavenie tūrisma objekti ir apmeklējuma vērti?

Bieži tiek runāts, ka kāds tūrisma objekts obligāti ir jāapmeklē, ka dzīvē ir lietas, ko kaut vienreiz vajadzētu paveikt vai piedzīvot. Bet varbūt tā nemaz nav? Britu autors Sems Džordisons savā grāmatā Sod That! uzskaita 103 aktivitātes, kas parasti tiek uzskatītas par īpaši pievilcīgām, atraktīvām vai vajadzīgām, tomēr izrādās, ka bez tām gluži labi var iztikt. Lūk, dažas no tām!

Uzkāpšana Everestā - mēģinot iekarot pasaules augstāko virsotni, bojā ir gājuši vairāk nekā 200 cilvēki. Alpīnisti un to pavadoņi uzskata, ka Everests, ko uzskata par piedzīvojumu tūrisma svarīgāko objektu, mūsdienās ir kļuvis par masu tūrisma objektu un ir ļoti piesārņots ar atkritumiem.

Peldēšanās kopā ar delfīniem - vienalga, cik lielu prieku tas sagādā cilvēkiem, ir delfīni, kuri nebūt nepriecājas par skaļiem, tūristu pilniem kuģiem, kuru pasažieri iekrampējas delfīnu burās vai uzmācas tiem ar fotoaparātiem. Vēl ļaunāk ir tas, ka delfīni ļoti ātri pierod pie tā, ka cilvēki tos baro un pievērš tiem uzmanību, tāpēc katru gadu bojā iet daudz delfīnu, kas piepeldējuši par tuvu kuģiem vai dzenskrūvēm vai sapinušies tauvās.

Lieldienu salas apmeklējums - reisi no Čīles uz salu, kas atrodas piecu stundu lidojuma attālumā, ir dārgi un reti, tāpēc tad, kad salas vienīgais apskatāmais objekts - pazīstamo statuju grupa - ir redzēts, Lieldienu salā nav, ko darīt.

Monas Lizas apskatīšana - gaidīt milzu garajā rindā, lai aplūkotu Leonardo da Vinči meistardarbu, nemaz nav tik aizraujoši kā varētu šķist - glezna ir ļoti maza un no atļautā attāluma detaļas izšķirt nav iespējams. Monai Lizai minūtē garām paiet 70 apmeklētāji, bet to lielākā daļa skatās uz gleznu ne ilgāk par 15 sekundēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Siguldas novada TIC
,


Daugavpils TIC
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48587608sec.