10 punkti, kāpēc būtu jāapmeklē Reinjona sala Indijas okeānā

Reinjona sala atrodas Indijas okeānā starp Madagaskaras un Maurīcijas salam, taču tas ir Francijas reģions. Salas iedzīvotāji (785 000) ir galvenokārt kreolieši (45%), indieši/madagasieši (25%), eiropieši (20%), ķīnieši (3%) un visiem ir Francijas pase. Sala var lepoties ar kalnu panorāmas skatiem, vulkāniem, burvīgām pludmalēm, džungļiem un orhidejām. Reinjona pēc savas platības ir Luksemburgas lielumā - 2 512 km2. Salas galvaspilsēta ir Sendenī, kurā dzīvo 133 000 iedzīvotāju, un to ir iecienījuši tūristi, jo muzeji, tirgus laukumi, villas un mazie veikaliņi rada jauku izklaidi un iespēju tiešā kontaktā iepazīt salas vēsturi un kreoliešu šarmu. Salas augstākais kalns Piton des Neiges ir 3071 metru augstumā, kas ir austākais kalns Indijas okeānā. Daudzi tūristi jau nakti dodas caur džungļiem uz izdzisušā vulkāna virsotni, lai sagaidītu saullēktu.

Vēsturiskie fakti liecina, ka sala tika atklāta 1507.gadā, kurā ieradās portugāļu jūras braucējs Pedro Mascarenhas un nosauca to par Apollonia. Taču 1640.gadā to atņem franči un nosauca par Isle Bourbon. Ar 1663.gadu salu pārvalda franču gubernators un kolonijā tiek piekopta vergturu sistēma. Tikai pēc Franču revolūcijas 1793.gadā salu pārsauc par Reinjonu. 1848.gadā tiek atcelta vergturu iekārta, bet 1946.gadā Reinjona kļūst par Francijas departamentu – Département d’Outre-Mer. Uz salu parasti dodas 10 stundu lidojumā ar Air France (www.airfrance.com) lidmašīnu Boeing B-777-300ER no Parīzes.

10 punkti, kuru dēļ būtu jādodas uz Reinjonas salu:

1. Līdzīgi kā Kanāriju salas pie Āfrikas krastiem pieder Spānijai, tā Reinjona sala Indijas okeānā pieder Francijai un tūristi var baudīt eksotisku kultūru ar Eiropas infrastruktūras akcentu. Piemēram, naudas maksāšanas līdzeklis ir eiro. Arī laika nobīde ir minimāla. Visi Eiropas Savienības pilsoņi ar derīgu pasi var bez kādām vīzu formalitātēm doties uz Reinjonu. Sīkāka informācija - www.insel-la-reunion.com

2. Katru gadu no jūnija līdz oktobrim salas apkaimē parādās vaļi, kuri ierodas no Antarktīdas uz siltajiem ūdeņiem, mērojot tūkstošiem kilometrus. Vislabāk tos vērot krasta līnijā starp L’Hermitage un Cap la Houssaye ar helikopteri, jahtu, katamarānu vai arī no krasta. Sīkāka informācija – www.grandbleu.re.

3. Uz salas ik gadu notiek pasaules smagākais krosa skrējiens – Grand Raid, kur apmēram 2000 krosa skrējēji skrien 150 km maratonu, pārvarot 9000 metru augstuma starpības, 5 virsotnes, džungļu takas un lavas laukus. Maratons ir jānoskrien 3 dienās un balvā ir finiša skūpsti, T-krekls ar uzrakstu ''Es izdzīvoju'' un grandioza ballei. Sīkāka informācija – www.grandraid-reunion.com.

4. Vaniļas kultūras šūpulis un pasaules labākā kvalitāte ir meklējama Reinjonā. Vaniļu iegūst galvenokārt eksporta vajadzībām jau vairāk nekā 150 gadus. Vaniļa - orhideju sugas auga pākšveida auglis, ko kaltētā veidā (standziņās) izmanto kā garšvielu. Vaniļa ir pieprasīta gan pārtikas industrijā, gan spa procedūrās.

5. Tūristu vajadzībām ir burvīgas naktsmītnes ar spa procedūrām, piemēram, dažas interneta adreses – www.lesjardinsdheva.com, www.naiade.com, www.boucancanot.com, www.hotelsaintalexis.com vai www.palm.re.

6. Uz salu var doties jebkurā laikā, taču piemērotākais ceļošanas laiks tiek uzskatīts starp maiju un novembri. Ūdens temperatūra nevienā mēnesī nav zemāka par 22 grādiem. Pludmales ir iecienītas un pievilina daudzus tūristus no Eiropas. Sevišķi St.Gilles-les-Bains pludmales tiek uzskatītas par prestižām, kas var lepoties ar kazino klubiem, pludmales bāriem, disko zālēm un aizraujošu nakts dzīvi.

7. Sala var lepoties ar multikulturālo vidi, drošību, politisko stabilitāti, franču valodas zināšanām, lētu un ērtu sabiedrisko transportu. Uz salas draudzīgi dzīvo daudzu tautu pārstāvji, tāpēc te tiek svinēti dažādi afrikāņu rituāli, ķīniešu jaunais gads, franču nacionālie svētki un indiešu svinības. Arī ēdienu izvēlas ziņā daudznacionālās salas piedāvājums ir gandrīz nepārspējams. Daudzās Reinjonas pilsētās var vērot franču koloniālā laika arhitektūru.

8. Sala lepojas ar 700 km garu iezīmēto taku tīklu, izcilām kalnu upju laivošanas iespējām, makšķerēšanu, kalnu velosipēdu maršrutiem, nelielu lidmašīnu vai helikoptera gaisa ekskursijām, zirgu pārgājieniem, koraļļu un niršanas paradīzi, vulkāna Piton de la Fournaise un karstās lavas straumju apmeklējumu. St.Leu apkaimē ir izcilākās viļņu sērfošanas vietas, kurā tiek gaidīts slavenais kreisais vilnis – La Gauche.

9. Salu apmeklē daudzi individuālie tūristi, kuri ar nomas automašīnu izmanto 3 000 km plašo ceļu tīklu, kas var lepoties ar labu infrastruktūru un daudziem panorāmas skatu laukumiem. Svētdienās daudzas degvielas stacijas ir slēgtas. Apmēram 250 km ceļa vijas gar okeāna krastu, bet ceļš uz Cirque de Cilaos ar 400 līkumiem tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem panorāmas ceļiem pasaulē. Daudzi ceļotāji izmanto apvidus automašīnu tūres.

10. Kopš 2007.gada uz salas ir atklāts pirmais nacionālais parks La Réunion (www.reunion-parcnational.fr) 750 km2 platībā. Tiek plānots, ka 2010.gadā tas varētu iekļūt UNESCO pasaules dabas mantojumu sarakstā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60600281sec.