10 lietas, ko nevajadzētu darīt ASV [1]

Amerikas Savienotās Valstis, kas ir visu iespēju zeme, patiesībā ir arī stingru likumu zeme. Liela daļa šo likumu ir nerakstīti, bet tikpat svarīgi. Ir lietas, ko ASV labāk nedarīt, ja nav vēlēšanās iekulties nepatikšanās.

1. Nedrīkst nedot dzeramnaudu - vismaz 10 procenti iztērētās summas ir obligāti jādod dzeramnaudā, bet pat tas nozīmē, ka serviss nav bijis apmierinošs. 15% summas ir labs serviss, virs 15% - ļoti labs serviss. Arī bārmenim reizi pa reizei ir jāiedod kāda dolāra banknote, citādi ātri vien tiksiet ignorēts.

2. Nedrīkst sarunāt trešo randiņu bez nopietniem nodomiem - randiņu noteikumi ASV ir īpaši stingri. Ja kādu uzaicina uz trešo randiņu, tas ir signāls, ka nodomi ir nopietni! Vismaz seksuālo attiecību ziņā noteikti.

3. Nedrīkst nēsāt šauras peldbikses - ASV apspīlētas peldbikses var atļauties tikai Borats. Vietējie nēsā platus šortus.

4. Nedrīkst lietot alkoholiskos dzērienus ārā. Par to var tikt apcietināts. Ja nu ļoti gribas pludmalē iedzert šampanieti, vēlams pudeli ievietot papīra turzā.

5. Nekad un nekādos apstākļos nelietot N vārdu - nigger, nigga, nēģeris - kaut arī paši afroamerikāņi savos repa gabalos vienā laidā saka N vārdu, neviens cits to nedrīkst darīt, jo tad tā skaitās ekstrēma provokācija.

6. Nedrīkst necienīgi izturēties pret policiju - policisti ASV ir personas, ko visiem ir jārespektē un pret ko ir jāizturas ar atbilstošo cieņu. Īpaši nejaukos gadījumos varat tikt aizturēts, pakļauts izmeklēšanai vai nogādāšanai policijas iecirknī.

7. Nedrīkst pārsniegt atļauto braukšanas ātrumu - par ātrumu pārsniegšanu tiek izsniegti ne tikai sodi, tiek arī paaugstināta mašīnas apdrošināšanas summa.

8. Nevajag pirkt elektroniku bez iepriekšējās informācijas par to, kur tas ir izdevīgāk - īpaši tūristu bieži apmeklētās vietās atrodas veikali, kur it kā ļoti izdevīgas cenas patiesībā ir tūristu slazds. Drošāk iegādāties elektroniku elektronisko preču veikalu ķēžu tirdzniecības vietās.

9. Lidojumu laikā nedrīkst apmeklēt interneta vietnes ar pornogrāfisku saturu - to klasificē kā nepiedienīgu uzvedību sabiedriskā vietā, kā arī par to var piešķirt lidošanas aizliegumu.

10. Nedrīkst apmeklēt saunu pavisam bez apģērba - peldkostīmam jābūt! Īpaši vīriešiem jābūt uzmanīgiem - atrašanās saunā kailam var tikt klasificēta kā seksuālā uzmākšanās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 11/10/2009 08:53 7.p. - droši vien ka tā arī ir, bet klasiski, kā jau lielākajā daļā pasaules valstu, kurās ir būts, kopējā plūsma kustas apmēram par 20 ātruma vienībām ātrāk nekā atļauj ceļa zīmes.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55237293sec.