Viena no klusākajām vietām pasaulē ir Viktorijas ūdenskritums

Mūsdienās cilvēki katru dienu ir pakļauti kādai apkārtējās vides ietekmes daļai, par ko reti iedomājas - troksnim. Trokšņo mašīnas, radio, cilvēki, mobilie telefoni, lidmašīnas... Ir pierādīts, ka troksnis var izraisīt stresa palielināšanos, sirds un imūnsistēmas problēmas un paaugstināt asinsspiedienu. Bet kā to novērst, kā cīnīties?

Noteikti der reizi pa reizei doties uz kādu klusāku vietiņu, piemēram, laukiem. Cilvēki interesējas par klusumu un ceļojumu medijs ForbesTraveler pat ir sastādījis pasaules klusāko vietu sarakstu. Dažu vietu iekļūšana topā var mulsināt, tomēr jāatceras, ka vēlamais klusums nav skaņas trūkums, bet gan pasaules dabiskās skaņas - bez aipodiem, motoriem un cilvēku masām.

Lielais Kanjons Arizonā (ASV) - daži no mazākajiem karjeriem ir tik klusi kā puse no cilvēka izelpas skaļuma, tā zinātnieki pierādījuši. Pats lielais kanjons piedāvā ieklausīties Kolorādo upes majestātiskajos, attālinātajos dārdienos.

Kalahari tuksnesis - rēķināšana ir vienkārša - jo tālāk no cilvēkiem kāda vieta atrodas, jo klusāks tur ir. Kalahari tuksnesis, kas atrodas lielākoties Botsvānas, bet arī piecu citu Āfrikas valstu teritorijās, varētu būt viena no pasaules tukšākajām vietām.

Troļļu ceļš Norvēģijā - parasti ceļi ir trokšņainas vietas, bet Troļļu ceļam ir kas tāds, kā nav citiem ceļiem - mūzikas pavadījums ūdenskrituma veidā.

Centrālparks Ņujorkā - neticami, vai ne? Nē, protams, te nav klusuma, tomēr te ir nesalīdzināmi klusāk - var dzirdēt putnus, nevis mašīnu bremzēšanas skaņas, var ieklausīties kokos šalcošajā vējā, nevis metro pienākšanas troksnī. Ņemot vērā milzu kontrastu starp parku un pārpildīto, rosīgo pilsētu - te ir klusi.

Viktorijas ūdenskritums Zambijā - ūdenskrituma troksnis ir dzirdams vairāk nekā kilometra attālumā. Tad ko šis objekts dara klusāko vietu sarakstā? Tāpēc, ka ūdens, krītot no aptuveni 100 metru augstuma, rada troksni, kas, iespējams, ir pats dabiskākais pasaulē - neko citu vienkārši nav iespējams dzirdēt.

Skatiet arī video!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Uzņēmumi


Atpūtas komplekss “Miķelis”
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40980101sec.