Vācija Adventes laikā piedāvā īstus Ziemassvētku brīnumus

Dienas kļūst tumšākas, temperatūra - zemāka, garastāvoklis - bēdīgāks. Kas gan varētu to uzlabot? To noteikti varētu Ziemassvētku tirdziņa apmeklējums un Vācija ir tā zeme, kur kopumā piedāvā vismaz četrus simtus šādu tirdziņu. Daudzās pilsētās Ziemassvētku gadatirgi sāk darboties pirmās Adventes laikā, 27.-29.11.2009, un ilgst līdz pat Ziemassvētkiem vai ilgāk.

Viens no vecākajiem tirdziņiem Vācijā ir Drēzdenes Ziemassvētku tirdziņš Striezelmarkt. 15. gadsimtā tur varēja iegādāties Striezel, Drēzdenes populārākā garduma Dresdner Christstollen priekšgājējus. Gadatirgus kulminācija ir milzīgās Ziemassvētku kūkas festivāls, kur četras tonnas smagā kūka tiek izrādīta vecpilsētā un tad sagriezta gadatirgus centrā.

Viens no pazīstamākajiem tirdziņiem Vācijā ir Nirnbergas Kristus bērniņa tirdziņš Christkindlesmarkt, kura pirmsākumi meklējami 17. gadsimtā. Katru gadu pirmajā Adventes piektdienā tirdziņu atklāj pats Kristus bērniņš.

Gadatirgi atrodami ne tikai lielajās pilsētās, piemēram, Bad Wimpfen tirdziņš notiek katrus Ziemassvētkus nu jau 500 gadus. Mūsdienās tur visvairāk pārdod amatnieku produkciju.

Mazs, bet ļoti spožs tirdziņš notiek Potsdamā - tur to iedvesmojusi spožā prūšu ķēniņu vēsture. Pilsētas Holandes kvartālā Ziemassvētku tradīcijas tiek turpināta nīderlandiešu ieceļotāju garā - tur 12. decembrī ar kuģi atbrauc Sinta Claas un pēc izjādes pa bruģētajām ieliņām atklāj divas dienas ilgu Ziemassvētku tirdziņu.

Gaiša prieka pilns ir Rēgensburgas tirdziņš, kur vislielākā uzmanība pievērsta kultūras programmai. Uz Neupfarrkirche baznīcas skatuves uzstāsies slavenais Doma skolas koris, pūšaminstrumentu orķestris un citi kori.

Vērts apmeklēt arī Osnabrikas tirdziņu, kur redzams milzīgs Adventes kalendārs, Gerlicas tirdziņu, kas sastāv no precīzi tūkstoš tirgotāju stendiem, un Kemptenas tirdziņu, kur notiks šūpuļu izstāde.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63548517sec.