Par sēdvietām Londonas metro cīnās ar spēku [2]

Hroniski pārpildītajos Londonas metro vagonos valda tikai fizisks spēks - mēģinot dabūt sēdvietu, cilvēki bieži ignorē citus pasažierus, kam sēdvieta nepieciešama vairāk, piemēram, grūtnieces vai vecākus ar maziem bērniem, tā vēsta Londonas pašvaldības veiktais pētījums.

"Salīdzinot ar normālo dzīvi, es metro esmu pavisam cits cilvēks. Es neesmu es pats," tā jūtas kāds pētījumā aptaujātais metro pasažieris. "Es mazāk interesējos par citiem cilvēkiem."

Pētījuma rezultātos teikts, ka metro braucienos normālās sabiedriskās uzvedības normas netiek ņemtas vērā. Pasažieri ieņem sēdvietu, neskatoties uz to, ka vēl kāds cits vēlas apsēsties šajā vietā. Daudz pasažieri ieslīgst tā saucamajā "egoistiskajā" metro režīmā, piemēram, norobežojas no citiem cilvēkiem, klausoties mūziku austiņās. Daudzi pasažieri ir pat izdomājuši veidus, kā izvairīties no stāvēšanas pārpildītajos vagonos - viņi pabrauc pāris pieturas pretējā virzienā, lai iekāptu metro, kur vēl pieejamas sēdvietas.

Lielākā daļa pasažieru atzīst, ka pārpildītais metro ir "augstākā mērā nepatīkams un nenormāls", tā teikts pētījumā. Cilvēkiem tas sagādā nogurumu un stresu, un, lai atgūtos no brauciena metro, nereti vajadzīga pat stunda laika.

Metro vadība priecājas par pētījuma tapšanu. Tā kā metro izmanto aizvien vairāk cilvēku, steidzami jāievieš nepieciešamie uzlabojumi un jauninājumi, tā metro pārstāvji: "Mēs izdodam miljardus, lai palielinātu metro ietilpību par 30%. Tā ir gadu desmitu lielākā investīcija." Uzlabojumos ietilpst garāku vilcienu, ātrāku braucienu un lielāku staciju ieviešana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kiki 12/03/2009 17:26 Te tak diezgan skaidri saprotams, ka runa ir par sastrēguma stundām, kad īgni, noguruši cilvēki steidzas mājās no darba...

2 LILIANA 12/03/2009 16:58 Es atvainojos, es nesen veselu mēnesi biju Londonā,gandrīz katru dienu braucu ar metro- TUR NEKAS TĀDS NENOTIEK!Ir dažas nejēdzības arī LONDONĀ, bet citās jomās - METRO TUR VALDA TĪRĪBA, KĀRTĪBA,PASAŽIERI VIENS OTRAM PALĪDZ, PAT ATBRĪVO VIETU,JA NEPIECIEŠAMS,PARĀDA UN PASTĀSTA,KUR UN KAD JĀPĀRSĒŽAS.
KAD JŪS BEIGSIET PUBLICĒT TĀDUS MELUS?TAS NEVAR BŪT PĒTĪJUMS.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45809889sec.