Eiropas mazpazīstamākā kultūras galvaspilsēta gaida viesos

Pēča/Pécs, Ungārijas pilsēta 200 km attālumā no Budapeštas, šobrīd ir diezgan mazpazīstama. Tomēr sākot ar 2010. gada janvāri tas mainīsies, jo Pēča ir viena no trijām Eiropas kultūras galvaspilsētām 2010. gadā. Abas pārējās pilsētas ir Stambula Turcijā un pilsētu aglomerācija Rūras apgabalā Vācijā.

Pēčā ir 160 000 iedzīvotāju un tā ir piektā lielākā Ungārijas pilsēta. Tajā nav pasaulslavenu tūrisma objektu, tomēr ir virkne tādu, ko noteikti ir vērts redzēt.

Retums Eiropā ir Pēčas turku mošejas, kas uzceltas 16. un 17. gadsimtā, kad Pēča ietilpa Osmaņu impērijas sastāvā. Jakowali Hassan mošeja ir vislabāk saglabātā islama celtne visā Ungārijā. Savukārt pilsētas Doma baznīcas vēsture sniedzas pat līdz Romas impērijas laikiem. Tagadējo formu ar četriem simetriskiem torņiem baznīca ieguvusi 19. gadsimta beigās. Pilsētā atrodas arī 11. gadsimta katedrāle un bīskapa pils. Vērts apskatīt arī Pēčas porcelāna fabrikas ēku kompleksu.

Pēčas pilsētai pieder arī kāds dīvains Ginesa rekords. Magasház (ungāriski augstceltne) ir 84 metru augsta ēka ar 25 stāviem. 1974. gadā celtajai ēkai ir bēdīga vēsture, jo kopš 1989. gada tai uzlikts dzīvošanas aizliegums būvniecības defektu dēļ. Tādējādi Magasház pieder pasaules rekords kā augstākajai neizmantotajai ēkai Viduseiropā.

2010. gadā, kamēr Pēča būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, tiks rīkoti neskaitāmi kultūras pasākumi. Vairāk informācijas var atrast pilsētas interneta vietnē: http://en.pecs2010.hu/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42951918sec.