Stambula būs Eiropas kultūras galvaspilsēta

Visas pasaules, islama, Eiropas un Āzijas kultūras ir sajaukušās un kopīgi mīt Stambulā, Turcijas lielākajā pilsētā. Tieši kontrastu dēļ vērts apmeklēt Stambulu, kur mīt 12 miljoni cilvēku. Vislabāk Stambulu apskatīt vēl pirms turp dodas tūristi, kas vēlēsies apskatīt 2010. gada kultūras galvaspilsētu - jo tieši tā Stambula ir.

Jūras līcis Bosfors sadala divās daļās ne tika pašu Stambulu - tas šķir arī Eiropu un no Āzijas. Bosforam Stambulas kultūrā piemīt liela nozīme, tāpēc ekskursiju var sākt tieši ar braucienu kādā no kuģīšiem, no kurienes paveras lielisks skats uz metropoli un pilsētas veco cietoksni.

Pēc ūdens rāmā miera jādodas uz Taksim laukumu, Stambulas centrālo laukumu, kur rosība, šķiet, nerimst nekad. Satiksme Turcijā ir tāda pati kā citur Dienvideiropā - ātra un haotiska. Tikpat haotisks ir viens no obligātajiem tūrisma objektiem Stambulā - lielais tirgus, kur atrodas 4000 tirdzniecības vietu.

Pilsētas dienvidos atrodas Totkapi Saray, kas gadsimtiem ilgi bija osmaņu impērijas valdnieku rezidence un sultānu mītne. Šīs ēkas uzkrītošākā īpašība ir tieši tās salīdzinošā neievērojamība, jo Stambulas arhitektūrā lielākoties dominē greznas ēkas un pilis.

Obligāti ir jāapskata Stambulas mošejas, ieskaitot, protams, Svētās Sofijas katedrāli, kur var spilgti novērot dažādo kultūru ietekmi uz Stambulas tapšanu. Katedrāle celta 4. gadsimtā un tā bija Bizantijas impērijas galvenā baznīca, ortodoksālās kristietības centrs. Tieši pretī katedrālei atrodas slavenā Zilā mošeja.

Stambulā var staigāt pa ieliņām un bulvāriem, iepirkties, apmeklēt dažādos kultūras objektus, kuru piedāvājums 2010. gadā kļūs vēl plašāks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36697412sec.