Singapūra pazīstama ar bargām soda naudām

Par Āzijas pilsētvalsti Singapūru pastāv daudzi aizspriedumi: no vienas puses tā ir bagāta un sterila, no otras puses - tā ir likumu ziņā pārāk stingra, reglamentēta un banāla. Kā īsti ir? Vai Singapūrā tiešām uzreiz apcietina, ja pāriet pār ielu pa sarkano gaismu? Protams, ka nē. Vai tur drīkst smēķēt bez ierobežojumiem? Tas gan.

Singapūras suvenīru veikaliņos karājas balti krekliņi ar sarkaniem uzrakstiem, kas Singapūrā ir aizliegts un par ko draud soda nauda. Piemēram, par to, ka sabiedriskā vietā košļā košļājamo gumiju. Tā radies ironiskais joks Singapore is a fine city. (Vārdu spēle: fine nozīmē gan soda naudu, gan arī labs, jauks, tātad Singapūra ir jauka pilsēta/Singapūra ir soda naudu pilsēta.)

Neskatoties uz to, Singapūrā ir daudz kā apskatāma un vērienīga.

Iespaidīgs skats ir Singapūras darījumu centrs, kur augstu debesīs uz jūras fona slejas debesskrāpji. Singapūrā reizi gadā notiek Formulas-1 nakts brauciens pa pilsētas ielām, savukārt Singapūras upē kursē vairs tikai tūristu kuģīši, jo transporta kuģi darbojas vien lielajā konteineru ostā.

Dažādie Singapūras kvartāli apbur ar kontrastiem - viesiem no rietumiem īpaši patīk Chinatown, ķīniešu kvartāls, kura restaurētās ēkas ar daudzajiem veikaliem ir krasā kontrastā ar modernajām augstceltnēm. Savukārt Little India (Mazā Indija) kvartālā rodas sajūta, ka patiešām esat Indijā, jo gan cilvēki, gan arhitektūra nav raksturīgi Singapūrai, savukārt 1928. gadā uzceltā Sultāna mošeja Arābu kvartālā ir vietējo musulmaņu reliģiskais centrs.

It visur Singapūrā manāma patika labi paēst - ir ļoti daudz restorānu un ielas virtuvju. Pilsētas viesi droši var izmantot taksometru pakalpojumus, jo tie ir izdevīgi, tomēr sastrēguma stundās labāk doties uz metro - tā vienkārši ir ātrāk.

Labākais skats uz pilsētu paveras no milzīgā panorāmas rata Singapore Flyer - tas ir pat augstāks nekā Londonas panorāmas rats.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.18433881sec.