TOP 10 piedzīvojumu ceļojumi 2010. gadā [2]

Pašā jauna gada sākuma grupa Lielbritānijas pazīstamāko pētnieku, piedzīvojumu meklētāju un prominentu rakstnieku sapulcējās, lai izvēlētu šī gada labākos ceļojumu piedzīvojumus visā pasaulē. Tādus ceļojumus kā "skatīties lejup tīģera niknumā zvērojošajās acīs, sēžot ziloņa mugurā Kanha nacionālajā parkā Indijā".

Eksperti - Lonely Planet dibinātājs Tonijs Vīlers, pētnieks Benedikts Allens un televīzijas producents Saimons Kalders - izveidoja šādu topu:

1. Tīģeru safari ziloņu mugurās, Kanha nacionālajā parkā, Indijā. Nekad un nekur tīģeri nav bijis iespējams satikt tik tuvu.

2. Slēpošana Asahidake, Hokaido salā, Japānā. Asahidake ir salas augstākais kalns, tas kūp un dūmo, un katru gadu te uzsnieg astoņi metri sniega.

3. Niršana kopā ar āmurhaizivīm Galapagu salās. Ar parastu akvalangu var doties nirt kopā ar neskaitāmām, lieliskām haizivīm.

4. Pārgājiens kopā ar kalnu gorillām Ruandā. Gorillas ir mūsu tuvākie radinieki un kopā ar tiem stundām staigāt pa kalnaino lietusmeži - tas ir kas nesalīdzināms.

5. Inku takas Maču Pikču, Peru. Lai cik populāri šie pārgājieni arī būtu, neviens nav gatavs skatam, kas pirmo reizi paveras, kad ierauga 'zudušo pilsētu'.

6. Larapinta pārgājiens Ziemeļu teritorijās, Austrālijā. Klasisks pārgājiens - ar sausumu, dramatismu, dzīvniekiem.

7. Transsibīrijas dzelzceļš, Krievija. Labākais dzelzceļa piedzīvojums visā pasaulē. Īpaši ieteicams ir 5000 jūdžu garais un nedēļu ilgais brauciens Maskava-Mongolija-Pekina. Tas ilgst sešas dienas un maksā tikai 410 sterliņu mārciņas.

8. Gaisa baloni Seregeti parkā, Tanzānijā. Pat tad, ja negadās redzēt dzīvnieku migrāciju, lidojums pār Āfrikas savannām pilnīgā klusumā ir kas neaizmirstams.

9. Pārgājiens Grand Tsingy Circuit, Madagaskarā. Tsingy ir neiedomājami akmeņu veidojumi, kas kopā veido pasaules eksotiskāko akmensdārzu.

10. Savvaļas dzīves vērošana Pantanalā, Brazīlijā. Te mīt lielie ūdri, kaimani, jaguāri, zaļās iguānas un daudzi citi savvaļas dzīvnieki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Tatjana 02/05/2010 10:40 Kur pazuduši ceļojumi uz Kipras grieķu pusi? Uz Turku okupēto pusi nevelk. tad jau labāk uz Turciju.

2 Ilziite 01/11/2010 13:45 Ehh, kā vajadzētu to Maču Pikču.. Viss pārējais arī protams vilinošu bez gala.. :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Gulbenes novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19150496sec.