Haiti piedzīvo gadsimta zemestrīci [1]

12.01.2010 ļoti smaga zemestrīce notika Haiti, Karību reģiona salā. Bojā gājuši simtiem cilvēku, bet precīzs skaits vēl nav zināms. Zemestrīce bija 7 balles stipra un tajā iznīcināta Prezidenta pils un ANO mītne valsts galvaspilsētā Portoprinsā.

Zemestrīce bija spēcīgākā, kas reģionā piedzīvota vairāk nekā simts gadu laikā. Katastrofa notika 16:53 pēc lokālā laika (23:53 pēc Latvijas laika). Tā ilga vairāk nekā minūti, kuras laikā sagruva ēkas un pa gaisu lidoja mašīnas. Neviena Portoprinsas daļa netika saudzēta. galvaspilsētā mīt divi miljoni no valsts kopējā iedzīvotāju skaita, kas ir deviņi miljoni.

Haiti, kas ir viena no nabadzīgākajām valstīm pasaulē, jau saņēmusi ļoti daudz palīdzības piedāvājumi gan no valstīm un organizācijām, gan no individuāliem cilvēkiem, tomēr palīdzības organizēšana gan ir gandrīz neiespējama, jo nākamajā rītā pēc zemestrīces valstī nedarbojās telefoni un nebija zināms, vai lidmašīnas var nolaisties lidostā. Situācija Haiti var kļūt vēl ļaunāka, jo zemestrīcē ir iznīcinātas slimnīcas un jau tā trūcīgie medikamentu krājumi.

Neskatoties uz notikušo, pagaidām tūrisma organizācijas apgalvo, ka visi uz Haiti rezervētie ceļojumi notiks un netiks atcelti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lilita 01/14/2010 14:46 Cilvēki daudz dara pāri mātei- ZEMĪTEI, TĀPĒC LAIKAM TĀDU ZEMESTRĪČU BŪS VAIRĀK.ŠAUMĪGI,TUR GĀJUŠI BOJĀ SIMTIEM TŪKSTOŠU IEDZĪVOTĀJU.NEVIS SIMTS- KĀ PIE MUMS RAKSTA.ARĪ MAZI BĒRNIŅI UN JAUNIEŠI,KAS IR SEVIŠĶI ŽĒL.VALSTS IR IZNĪCINĀTA,TO ATJAUNOT BŪS GRŪTI.VAI LATVIJAS VARASVĪRI DOMĀ,KA VISI ŠIE GRĒKI- MANTKĀRĪBA,VALSTS IZLAUPĪŠANA, MEŽU PĀRDOŠANA UN IZZĀĢĒŠANA VAR KĀDREIZ PAVĒRSTIES PRET VISIEM KĀ DABAS KATASTROFA?PRET DABU UN MĀTI ZEMESLODI VAJAG IZTURĒTIES AR DAUDZ LIELĀKU CIEŅU NEKĀ TAGAD- TEHNIKAS LAIKĀ TAS NOTIEK.CILVĒKI,ESIET IECIETĪGI,MIERMĪLĪGI,MĪLOŠI UN UZMANĪGI CITS PRET CITU UN PRET DABU.AR MĪLESTĪBU,TIKAI AR MĪLESTĪBU PRET LĪDZCILVĒKIEM UN PATIESĪBU BŪS KAS LĪDZĒTS,NEVIS AR RUPJU IZLAUPĪŠANU UN "PRIVĀTĀS DZĪVES" AUGSTPRĀTĪGAJIEM SLUDINĀJUMIEM, LAI PAZEMOTU NABADZĪGOS.NĀKIET TAK BEIDZOT PIE PRĀTA!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49298716sec.